Zo krijg je meer vlinders in de tuin

21/07/2022
|
179
vlinders

De een houdt niet zo van insecten in de tuin terwijl de ander er juist van kan genieten. Wil je juist meer insecten in de tuin? Dan zijn er een paar dingen die je kunt doen om de dieren naar je tuin te lokken. In de warme zomermaanden is het vooral de tijd van vlinders. Met de volgende tips zullen ze ook in jouw tuin rondfladderen.

1.      Denk aan eten

Zorgen dat de dieren in je tuin kunnen eten, is een belangrijke factor. Voor de aanwezigheid van vlinders is het ook belangrijk dat de rupsen voedsel hebben. Rupsen van bijvoorbeeld de atlanta vlinder en de dagpauwoog houden erg van brandnetels. Andere rupsen, bijvoorbeeld van de oranjetip, houden van pinksterbloem. De eikenprocessierups vlinder wil je dan weer niet in je tuin hebben, dus let op dat er geen eikenprocessierupsen rondlopen.

2.      Plaats echte vlinderplanten in je tuin

Zoals je misschien al wist, houden vlinders van planten met stuifmeel en nectar. Geschikte voorbeelden zijn de vlinderstruik, koninginnekruid en zonnehoed. Klimop en paardenbloem doen het doorgaans ook erg goed. Om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk vlindersoorten op jouw tuin afkomen, mag je best variëren in hoogtes en vorm. Doorgaans houden vlinders van planten die geel, roze of paars zijn.

Gerelateerd nieuws  Wat is virtual reality en wat kun je ermee doen?

vlindertuin

3.      Fruitliefhebbers

Sommige vlindersoorten eten naast nectar ook rottend fruit. Vooral de atlanta vlinders en de dagpauwogen zij er gek op. Merk je dat door het warme weer het fruit sneller gaat rotten, gooi dat dan niet weg maar leg het in je tuin.

4.     Niet het gras maaien

Vlinders houden niet echt van een gemaaid gazon. Weet je waarom niet? Zoals we al zeiden houden ze vooral van bloemen. Met gras alleen kunnen ze helaas niet veel, maar de bloemen die groeien wanneer je even niet maait zijn wel aantrekkelijk. De vuurvlinder, een opvallende oranje vlinder, is namelijk dol op bijvoorbeeld schapenzuring. Dit is ook een plant die op je gazon groeit wanneer je de grasmaaier laat staan.

5.      Soms zie je de vlinders niet

Vlinders zijn eigenlijk nachtdieren. Slechts een paar soorten zijn overdag te zien. Wil je vlinders spotten? Houd dan vooral in de avonduren de ogen open. Check ook of je geen eikenprocessierups vlinder in je tuin hebt, die zien er bruin en harig uit.

Lees hier meer over hoe je voorbereid de zomer in gaat!

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!