Weet wat je uitgeeft

10/09/2021
|
129
excel hulp

Nu contant geld steeds meer uit ons leven verdwijnt en het betalen met je pinpas en internet bankieren steeds meer de trend wordt, kan je inzicht in geldzaken verslechteren. Wat geef je per maand uit aan boodschappen en hoe zit het met je online shopgedrag?

Heb je even geen overzicht in je geldzaken en wil je dit overzicht terug krijgen? Lees onderstaande tips en kom nooit meer voor onverwachte financiële verrassingen te staan.

Inkomsten en uitgaven in beeld

Om je financiële zaken op orde te krijgen is het belangrijk om je inkomsten en uitgaven in beeld te hebben. Dat kan op verschillende manieren en hierbij is het van belang om een manier te kiezen die bij jou past. Zo kun je vanaf nu je bankrekening bijhouden, maar je kunt ook de bankgeschiedenis erbij halen om iets te kunnen zeggen over je totale of gemiddelde inkomsten en uitgaven. Op deze manier kom je erachter hoeveel je maandelijks aan geld binnenkrijgt (loon, uitkering, AOW, pensioen) en wat je kwijt bent aan vaste lasten en bijvoorbeeld aan de boodschappen.

Je kan dit in kaart brengen door het in een boekje bij te houden, maar je kunt dit ook via Excel bijhouden. Als je hier geen ervaring mee hebt en je Excel hulp nodig hebt, is er ook nog een mogelijkheid om je inkomsten en uitgaven in een app te zetten.

Beleggen

Sparen lijkt voor de meeste Nederlanders een goede zet om je geldzaken op orde te houden. Wanneer er genoeg geld op je spaarrekening hebt staan, is dit een goed teken, toch? In principe geeft sparen iemand zekerheid, maar het levert niks extra’s op. Wil je echt je inkomsten verhogen, dan kun je gaan beleggen. Hiervoor is het van belang om voorafgaand je gaat beleggen, inzicht te krijgen in de beurs. Aandelen kunnen gemakkelijk minder en meer waard worden. Hierdoor kun je in een korte periode veel geld verdienen.

Gerelateerd nieuws  Dit zijn de leukste verrassingen om je vader mee te verrassen op Vaderdag!

Mogelijkheden om te besparen

Iedere maand gaat er een deel van je financiën naar je vaste lasten zoals gas, water en licht. Natuurlijk zijn er meer vaste lasten die je vaak niet als vaste lasten ziet. Het gaat hierbij bijvoorbeeld over abonnementen en verzekeringen. Misschien heb je al jaren hetzelfde telefoonabonnement, omdat het nu eenmaal gemakzucht is om dit abonnement automatisch te laten verlengen. Wellicht is er een goedkoper alternatief waar je gebruik van kan maken. Ook is het belangrijk om inzicht te krijgen in je verzekeringen. Het kan zo zijn dat ook hier goedkopere alternatieven voor zijn.

Verder is besparen ook mogelijk door te letten op je uitgaven aan boodschappen, kleding en vrije tijd. Zet bijvoorbeeld voor jezelf een budget vast wat je per categorie wilt uitgeven. Op het gebied van boodschappen kun je hierop letten door minder of geen A-merken meer te kopen in de supermarkt of enkel te kopen in de aanbieding.

excel hulp

Recent

Last van de rug bij computerwerk?

21/02/2024

Zo handig is klittenband voor je kleding

10/02/2024

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

29/01/2024

Het belang van een betrouwbare energieopslag

23/01/2024

Duurzaam beheer van restafval

19/01/2024

Meer in deze categorie

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen

Wat zijn endemische soorten?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!