Een diervriendelijke tuin aanleggen

18/06/2021
|
472
vogelvoer kopen

Kan jij ook zo genieten van de dieren in je tuin? De vlinders die vrolijk fladderen van struik naar struik of van de vrolijk fluitende vogeltjes? En als je in een bosrijke omgeving woont heb je ook nog de kans dat een egel of eekhoorn af en toe je tuin een bezoekje brengt. Als jij net als ons zo kan genieten van deze kleine wonderen die de natuur ons geeft, lees dan snel verder. Want wij leggen je graag uit hoe je een diervriendelijke tuin aanlegt en daarmee al deze mooie beestjes kunt verwelkomen in je tuin.

Kies voor bijen- en vlinderplanten

Wil je zo veel mogelijk diertjes aantrekken? Heel mooi, de natuur kan meer mensen zoals jij gebruiken! Zorg er voor dat je tuin zo aantrekkelijk mogelijk is voor hen. Dit doe je door bepaalde planten en struiken in je tuin te zetten. Heb je op dit moment alleen maar tegels in je tuin en geen gras of borders? Dan ga je binnenkort een heel groot verschil zien. Haal zo veel mogelijk tegels uit je tuin en laat alleen een stuk liggen voor je terras en eventueel een pad. Aan de zijkanten van je tuin leg je borders aan en in het midden kan bijvoorbeeld gras komen. Dan is het tijd om je planten in je border te zetten. Er zijn veel prachtige bloemen en planten die bijen en vlinders aantrekken. Een goed voorbeeld hiervan is de Calibrachoa, ook wel mini petunia genoemd. Deze schitterende bloemen zijn een lust voor het oog én voor de bij. Je hoeft je geen zorgen te maken over deze bijen, ze hebben alleen oog voor je prachtige bloemen. De Calibrachoa bloeit erg lang, van mei tot met oktober. Je kunt er dus de hele zomer van genieten! Kies ook voor een aantal vlinderplanten en zie hoe de vlinders jouw tuin opvrolijken.

Vogelvoer kopen en nestkastjes ophangen

Nu de vlinders en de bijen zijn voorzien, is het tijd voor andere dieren. Een insectenhotel is zeker aan te raden. Ook hiermee hoef je niet bang te zijn om last te hebben van de beestjes. Het is juist prachtig om te zien hoe ze een ‘kamertje’ in jouw hotel uitzoeken om hier hun eitjes te leggen. Ze maken er zelfs zelf een deur in! Vogels in je tuin is altijd leuk. Ze fluiten prachtig en niets is dan ook mooier dan wakker worden onder het genot van prachtig vogelgezang. Vogels zijn heel makkelijk te lokken naar jouw tuin. Heb je ruimte voor een boom? Zeker doen! Hang ook nestkastjes op. Lees wel eerst even goed waar je deze het beste kunt ophangen (niet te dicht bij je terras bijvoorbeeld). In het voorjaar kun je genieten van allerlei vogeltjes die de huisjes komen inspecteren. En als je geluk hebt, kun je even later beschuit met muisjes klaarzetten voor de eerste kleintjes! Vogelvoer kopen is ook een goed lokketje. Strooi wat vogelvoer en kijk ze eens genieten!

Gerelateerd nieuws  Waar moet je op letten bij een taxatie?

Waar kan je goed vogelvoer kopen?

Je mag gerust het hele jaar door vogels voeren, dus je kunt ook het hele jaar door vogelvoer kopen. Vogels zorgen er zelf namelijk voor dat ze gevarieerd eten. In de zomer hebben ze meer aan insecten, meelwormen en rupsen en in de winter zijn producten met vet het beste voor ze. Ook fruit vinden ze heerlijk. Dus gooi je appelkits niet in de prullenbak maar leg het in de tuin. De vogels zullen je dankbaar zijn. Denk er bij het kopen van vogelvoer aan dat je geen vogelvoer in een netje koopt. Leg het op een voedertafel of koop een apart (plastic) houdertje. Vogels kunnen namelijk verstrikt raken in het netje. Wil je meer weten over het voeren van vogels en wat ze wel of niet mogen hebben? Dit kan je allemaal lezen op de website van de Vogelbescherming. We hopen dat je wat hebt aan onze tips en aan de slag gaat om jouw tuin diervriendelijk te maken. De vogels en alle andere dieren zullen je erg dankbaar zijn! En jij? Jij kunt heerlijk genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

|
Wonen

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

|
Wonen

Laat bloemen schitteren op papier

|
Wonen

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

|
Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!