Wat kun je doen nu de sportscholen gesloten zijn?

12/04/2021
|
42
massage pistool

De sportscholen zijn door de maatregelen helaas gesloten. Dat betekent dat we geen gebruik meer kunnen maken van een trainer die zegt wat wel en niet goed is. Het is belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen ook op de momenten dat je sport. Je moet er namelijk voor zorgen dat je de oefeningen goed uitvoert. Wanneer je de oefeningen verkeerd uitvoert kan dit er namelijk voor zorgen dat je tegen blessures aanloopt. Deze gaan waarschijnlijk wel weer weg. Toch kan het gebeuren dat je echt iets verkeerd doet. Dit kan dan op de lange termijn zorgen voor blijvende schade. Dit is natuurlijk niet goed. Wanneer je twijfelt of je iets wel goed doet is het belangrijk om naar anderen te kijken hoe zij dit uitvoeren. Sportscholen bieden overigens soms wel online sessies aan. Tijdens deze sessie kun jij dan aan een van trainers vragen wat je het beste kunt doen.

Een massage pistool helpt

Een massage pistool is overigens ook aan te raden. Het massage pistool zorgt er namelijk voor dat je zelf sneller kunt herstellen. De trillingen van het massage pistool zorgen er namelijk voor dat je spieren zich sneller herstellen. Dit zorgt er dan ook voor dat jij sneller hersteld. Een ander voordeel is dat een massage pistool ook blessures voorkomt. Opnieuw zijn het de trillingen die hier voorzorgen. Met een massage pistool haal jij spierherstel in huis.

Gerelateerd nieuws  Wat zijn SDS sheets en waarom zijn ze zo belangrijk?

Een yogamat beschermt

Wanneer je ervoor kiest om thuis door te trainen dan kan het verstandig zijn om een yogamat als ondergrond te gebruiken. De yogamat dempt namelijk de klappen die je voeten, rug en handen ervaren wanneer zij de grond aanraken. Deze demping is beter voor je spieren en gewrichten. Denk hier dus aan wanneer je thuis gaat sporten.

Start niet te snel

Een goede tip die we je nog willen meegeven is dat je alles moet opbouwen. Wanneer je een hele tijd niet meer hebt gesport zal je lichaam in het begin tegenstribbelen. Dit is een belangrijk signaal. Weet namelijk dat je spieren niet klaar zijn voor een intensieve training zoals je die vroeger deed. Het is belangrijk om stapje voor stapje de intensiteit op te bouwen. Zo zorg je ervoor dat je een mooi resultaat haalt ondanks dat je net begint. Een dag rust kan juist een extra stap in de goede richting betekenen, vergeet dat niet!

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Het belang van uithoudingsvermogen

|
Gezondheid

Wat is de Wim Hof-methode?

|
Gezondheid

Enkele handige tips om je doelen te behalen

|
Economie, Gezondheid

Verhoog je gezondheid in 3 slimme stappen! 

|
Gezondheid
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!