Motivaties om meer te gaan sporten

19/09/2022
|
175
sporten

De een houdt van sporten, terwijl de ander zijn sportsessie zo lang mogelijk uitstelt. We hoeven je vast niet meer te vertellen dat sporten super belangrijk is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Wanneer je moeite hebt om aan je work out te beginnen, moet je aan de volgende dingen denken

Stel een doel voor jezelf

Je krijgt een voldaner gevoel wanneer je doelen stelt. Dit kan uiteenlopend zijn. Je kunt bijvoorbeeld trainen voor een wedstrijd of ernaar streven om voor een bepaalde datum in een goede shape te zijn. Houd dit doel voor ogen, zet je verstand op nul en ga ervoor! Focus vooral op je eigen doel en raak niet geobsedeerd wanneer anderen beter of sneller zijn.

Kies de juiste sport uit

We doen dingen nu eenmaal graag wanneer we ze leuk vinden en dat geldt ook bij sport. Je denkt misschien dat je ‘sporten’ niet leuk vindt, maar er zijn tientallen sporten die je kunt beoefenen. Grote kans dus dat er zeker één sport is die jou wel aanspreekt. Volg bijvoorbeeld een paar proeflessen om er achter te komen welke sport bij jou past.

Gerelateerd nieuws  Optimaliseer je sportprestaties met Technogym

Ga sporten in de buitenlucht

Buiten sporten heeft zo zijn voordelen. De frisse buitenlucht geeft je extra energie om je beste beentje voor te zetten. Tegelijkertijd zorgt het voor meer inspiratie en afwisseling. Het is toch veel leuker om naar een mooi landschap te kijken dan naar de grijze muur in de sportschool?

Kies een leuke sportoutfit uit

De invloed van sportkleding wordt vaak onderschat. Met de juiste sportkleding creëer je de juiste vibe om aan je work-out te beginnen. Zit die kleding niet lekker of zijn je sportschoenen niet comfortabel? Grote kans dat dat een smoes wordt om niet te sporten.

De juiste muziek

Net zoals het kiezen van de juiste kleding is het kiezen van de juiste muziek belangrijk om in een echte sportvibe te komen. Ga je hardlopen of werken aan spieropbouw met ligandrol capsules? Dan werkt up-tempo goed. Houd je meer van dansen? Maak dan een lijst met nummers waar je heupen spontaan van swingen.

Lees ook deze blog: "Zo ga je voorbereid de zomer in"

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!