Tips voor een energieboost

22/10/2021
|
227
creatine

Heb je niet goed geslapen, teveel gesport of ben je gewoon een beetje moe vandaag? Dan kun je vast wel een energieboost gebruiken. Soms kan een bakje koffie helpen, maar dat is niet altijd de beste oplossing. Er zijn gelukkig nog genoeg andere oplossingen die je aan meer energie helpen, zoals buiten bewegen en gezond blijven. Hoe krijg je dan je energie terug? Dat lees je hieronder.

Koude douche

Als je merkt dat je al moe bent als je wakker wordt kan het fijn zijn om een koude douche te nemen. De kou laat je niet alleen wakker schrikken, je versnelt ook nog eens je stofwisseling en stimuleert de bloedsomloop. Je spieren spannen zich namelijk aan waardoor je hart sneller moet pompen en jij dus meer energie krijgt! Als je liever niet meteen onder een koude douche wilt staan, kun je er ook voor kiezen eerst warm te douchen. Draai vervolgens de temperatuur langzaam omlaag zodat je toch nog een beetje koud doucht.

Drink genoeg

Je kan je moe voelen en weinig energie hebben doordat je te weinig drinkt. En nee, we hebben het niet over drie bakken koffie in de ochtend, maar gewoon water. Water zorgt op zichzelf voor meer energie. Hiervoor moet je wel minstens acht glazen op een dag drinken. Kies af en toe voor wat afwisseling met thee, zodat het niet te erg gaat vervelen. Beperk koffie alleen tot de ochtend, zo verstoor je in ieder geval je slaapritme niet.

Gerelateerd nieuws  Help! Ik heb een kalknagel

Creatine

Creatine zorgt ervoor dat extra energie naar je lichaamscellen wordt getransporteerd. Het gaat vermoeidheid tegen en voorkomt verzuring in je spieren. Creatine wordt vooral onder sporters gebruikt zodat ze wat meer uithoudingsvermogen hebben. De stof creatine zit in producten zoals vlees en vis, maar kan ook als supplement worden ingenomen. Wil je weten of creatine vegan is? Lees er hier meer over.

Een huis vol planten

Daarnaast zorgen planten ook voor een extra energieboost. Ze reinigen de lucht en zorgen ervoor dat je verse zuurstof binnenkrijgt. Verder wordt het klimaat natuurlijker en gezonder. Planten zijn ook goed voor je concentratie, uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die een plant in de buurt hebben tijdens het werk zich 10% beter kunnen concentreren.

creatine

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Last van de rug bij computerwerk?

|
Gezondheid

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

|
Gezondheid, Lifestyle

Het belang van uithoudingsvermogen

|
Gezondheid

Wat is de Wim Hof-methode?

|
Gezondheid
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!