Hoe af te vallen?

22/07/2021
|
211
voedingscoach

Afvallen is voor meerdere mensen iets lastigs. Iedereen heeft wel het gevoel dat er wat kilo’s afkunnen. In het algemeen wegen Nederlanders nu meer dan zeg eens twintig jaar geleden. Mensen zijn meer gaan eten en minder gaan bewegen. Meer mensen hebben een kantoorbaan gekregen waarbij iedereen de hele dag op een stoel zit. Bij veel mensen zijn er dus aardig wat kilo’s bijgekomen door al dat zitten. Deze mogen er ook wel af. Door de coronapandemie zijn mensen sowieso allemaal wat meer bijgekomen. Het thuiswerken heeft al die kilo’s ook geen goed gedaan. Deze zijn dan ook bij veel mensen vermeerdert.

Meer bewegen en gezonder eten

Afvallen begint door meer te bewegen en gezonder te eten. Mensen die meer bewegen verbranden juist meer calorieën deze verbranding zal zich vertalen in het aantal kilo’s dat eraf vliegt. Daarbij komt dat het ook belangrijk is om gezonder te eten. Naast het eten van meer groente en fruit is het ook belangrijk om gevarieerder te eten. Elke dag een banaan eten is bijvoorbeeld niet hetgeen dat heel veel uit zal richten. Natuurlijk zal het wel iets doen maar de impact op het hele proces blijft beperkt. Dit komt ook doordat in een banaan of een andere fruitsoort maar een bepaald aantal voedingsstoffen zitten. Door ook appels en kiwi’s en nog een aantal andere fruitsoorten te eten krijg je wel genoeg voedingsstoffen binnen. Hierbij komt dan nog eens dat het ook verstandig om verschillende soorten eten te nuttigen. Zo eten veel mensen bijvoorbeeld eigenlijk te weinig vis. Hier zitten bepaalde voedingsstoffen en vitamines in die in ander eten weer niet zit. Probeer dus ook eten te eten waar je normaal gesproken niet aan denkt. De schijf van vijf geeft een goede indicatie van de dingen die je ongeveer dagelijks moet binnen krijgen om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Gerelateerd nieuws  De abortuswet in Nederland

De voedingscoach ter ondersteuning van het proces

Een voedingscoach is ook een handige tip die aan mensen wordt gegeven. Door het wekelijks weegmoment zien mensen de voortgang die zij maken. Ook al is dit natuurlijk niet meteen een paar kilo. Het is belangrijk om iemand te hebben waarmee je af en toe even de voortgang van het proces kunt bespreken. De voedingscoach is hiervoor de ideale persoon.

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

Last van de rug bij computerwerk?

|
Gezondheid

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

|
Gezondheid, Lifestyle

Het belang van uithoudingsvermogen

|
Gezondheid

Wat is de Wim Hof-methode?

|
Gezondheid
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!