5 manieren om met verdriet om te gaan

15/09/2022
|
293
verdriet

Wanneer je te maken hebt met verdriet, is het soms lastig om jezelf weer op te lappen en door te gaan met dagelijkse bezigheden. Een langere periode waarin je je somber voelt, kan leiden tot een negatieve spiraal en dat wil je natuurlijk voorkomen. Als je de volgende dingen toepast, kun je eerder verdriet loslaten.

Mediteren

Mediteren helpt om je hoofd leeg te maken en even te stil te staan bij het hier en nu. Tijdens het mediteren leer je om alle negatieve energie uit je lichaam te verwijderen door middel van ademhalingsoefeningen.

Schrijf dingen op

Je gedachten kunnen enorm vertroebelen wanneer je verdrietig bent. Op zo’n moment is het belangrijk dat je je gedachtes opschrijft. Dit lucht op en aan de andere kant werkt het verhelderend. Juist door dingen aan het papier toe te vertrouwen krijg je nieuwe inzichten en kun je met een open en nuchtere blik naar een bepaalde situatie kijken.

Praat met anderen

Sommige mensen kunnen makkelijker over hun gevoelens praten dan anderen. Toch is het juist in een moeilijke periode belangrijk om met mensen te praten. Dit kan met vrienden of familie zijn, maar ook met een professional. Andere mensen kunnen je bijvoorbeeld gerust stellen of advies geven. Zelfs iemand die alleen luistert en je niet overlaadt met tips is waardevol. Merk je dat het niet lukt om je dagelijks leven helemaal op te pakken? Dan kan een bezoek aan een psycholoog geen kwaad en het is zeker niets om je voor te schamen.

Gerelateerd nieuws  In de lockdown sporten doe je zo! 

Doe kleine dingen die je gelukkig maken

Grote impulsieve dingen om je weer beter te voelen werken maar heel kort. In plaats daarvan is het aan te raden om kleine dingen die je gelukkig maken, te implementeren in je dagelijkse routine. Vind je het fijn om ’s ochtends de tijd te nemen om er goed uit te zien of te sporten, reserveer daar dan tijd voor.

Geen afleiding zoeken

Vaak adviseren mensen om afleiding te zoeken in cannabinoids of activiteiten. Aan de ene kant kan dit je wel helpen om je wat beter te voelen maar aan de andere kant is het probleem en verdriet niet helemaal weg. Neem dan ook de tijd die je nodig hebt om met moeilijke situaties te kunnen dealen.

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

Last van de rug bij computerwerk?

|
Gezondheid

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

|
Gezondheid, Lifestyle

Het belang van uithoudingsvermogen

|
Gezondheid

Wat is de Wim Hof-methode?

|
Gezondheid
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!