De circulaire economie

10/04/2021
|
212
pallet

De Amerikaanse president Biden heeft gisteren deelgenomen aan een online vergadering over het klimaat. In tegenstelling tot zijn voorganger ziet Biden de klimaatcrisis wel als een probleem. Biden heeft te kennen gegeven flink te willen investeren in het voorkomen van een grote klimaatcrisis. Hij wil dit gaan doen door de CO2-uitstoot omlaag te brengen. Dit wil de president bereiken door het bouwen van windmolens en het plaatsen van zonnepanelen.

Amerika wilt vooroplopen en Nederland blijft achter

Amerika had een achterstand ten opzichte van veel andere landen. Met de plannen van Biden wil het land weer voorop lopen als het gaat om het tegen gaan van klimaatverandering en een uiteindelijk klimaatcrisis. Een land als China is al langere tijd bezig met het tegengaan van klimaatverandering. Zo heeft het land zichzelf doelstellingen gesteld als het gaat om het terugdringen van CO2-uitstoot. Ook in Europa zijn steeds meer landen zich bewust van de verandering die er plaats moet gaan vinden. Nederland blijft achter als het gaat om deze verandering. Een tijdje geleden is hier ook een rechtszaak over geweest die de staat heeft verloren. De rechter dwong het kabinet om meer maatregelen te nemen om de CO2-uitstoot te verlagen. Toch lijkt het erop dat deze nieuwe maatregelen nog lang niet voldoen om de doelen te bereiken die het kabinet zich heeft gesteld.

Gerelateerd nieuws  Een evenement organiseren? De checklist!

Een positieve ontwikkeling

Een goede verandering die we wel steeds meer zien is dat burgers het heft in eigen handen nemen. Zo kiezen mensen bijvoorbeeld steeds vaker voor zonnepanelen en warmtepompen. Daarnaast worden burgers zich steeds meer bewust van de klimaatverandering. Een reactie op deze verandering is de circulaire-economie. Binnen een volledig circulaire-economie wordt al het afval hergebruikt. In het meest ideale geval hebben we geen afval meer. Het afval wordt namelijk gebruikt als grondstof voor andere producten. Nu wordt nog veel afval verbrandt. In de toekomst is het idee dat dit niet meer mag gebeuren.

Wat kun jij doen?

Er zijn een aantal dingen die jezelf kunt doen. De meest zul jezelf wel weten. Vandaar dat wij je een tip geven die wat minder voor de hand ligt. Wanneer je je huis of je tuin gaat inrichten is het interessant om eens te kijken naar pallets. Deze worden namelijk door bedrijven veel gebruikt. Hoe goed is het nu om een pallet vervolgens te verwerken tot een tafel, een bed of een bank. De pallets hoeven dus niet verbrandt te worden en krijgen een tweede leven!

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Een evenement organiseren? De checklist!

|
Dienstverlening

Duurzaam beheer van restafval

|
Dienstverlening

Tips voor het opbouwen van een eigen website

|
Algemeen, Dienstverlening

Tips voor de beginnende natuurfotografen

|
Dienstverlening
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!