Steeds meer expats op zoek naar driving school in Helmond

De afgelopen decennia is Nederland een steeds aantrekkelijkere bestemming geworden voor expats. Vaak komen ze hier eerst als student hun Erasmus-uitwisseling doen – of ze komen gewoon een of meerdere keren op vakantie – voor ze besluiten zich hier te vestigen. Met de reputatie van Zuidoost Brabant als Brainport-regio, wordt ook Helmond een steeds populairdere bestemming voor nieuwkomers in ons land.

De expats en andere internationals staan voor een aantal grote uitdagingen. Een daarvan is om te fietsen. Zeker in de donkerdere maanden van het jaar, kiezen velen eieren voor hun geld waar het op deze goede voornemens aankomt. De auto lonkt daarom. Alleen is het verkeer in Nederland drukker, meer aan regels gebonden en daarmee moeilijker te navigeren dan in veel andere landen. Niet voor niets zijn de eisen die worden gesteld aan een rijbewijs (of driver’s license) in Nederland een van de hoogste in de wereld.

Geldigheid rijbewijs

Veel expats en Erasmus-studenten kiezen er daarom voor om wat lessen te nemen bij een driving school in Helmond, Eindhoven of andere steden in de regio Eindhoven. Voor sommige is dat omdat ze geen rijbewijs hebben – of omdat het rijbewijs uit hun thuisland hier niet geldig is. Er komt namelijk nog best wat bij kijken om een internationaal rijbewijs aan te vragen. Zeker voor expats van buiten de EU is dit een probleem. Voor anderen is het handig om samen met een rijinstructeur (een driving instructor) te wennen aan de verschillen tussen rijden in hun thuisland en rijden hier. Andere zaken die daar een rol bij spelen is dat auto’s in Nederland in de regel een versnellingspook hebben, terwijl in andere landen (zeker buiten Europa) een automaat juist de norm is. Met al deze zaken is er een markt ontstaan voor Engelstalige lessen. En dat is waar veel driving schools op inspelen met een aanbod van Engelstalige theorielessen tot het leren rijden in een auto met een versnellingspook.

driving school helmond