Milieudefensie in Leiden

22/02/2021
|
193
Container huren leiden

Milieudefensie is een klimaatorganisatie die opkomt tegen sterke vervuilers in Nederland. Milieudefensie bestaat al 50 jaar en is een van de meest invloedrijkste klimaatorganisaties van dit moment. Samen met alle leden proberen zij de grote vervuilende bedrijven om te schakelen naar een eerlijk en klimaatrechtvaardig klimaatbeleid binnen de organisaties.

Onderwerpen

Er zijn veel onderwerpen verbonden aan het milieu. De onderwerpen die milieudefensie bespreekbaar maakt met grote bedrijven en politici zijn, biomassa, bossen, economie, energie, klimaat, stikstof, verkeer, vliegverkeer en voedsel. Momenteel zijn er meerdere campagnes gelanceerd vanuit Milieudefensie, de belangrijkste campagne op het moment is de klimaatzaak tegen Shell. Ondanks de klimaatcrisis blijft Shell doorgaan met het vervuilen van het milieu. Milieudefensie wil ervoor zorgen dat Shell veel duurzamere energie gaat opwekken. Op het moment is dit maar 4 procent van alle investeringen die Shell doet. Wil jij je steentje bijdrage aan het milieu dit kan door deze onderneming te ondersteunen door lid te worden, een petitie te tekenen of een donatie te geven. Wil je zelf in je dagelijks leven wat bijdrage, dan kun je kiezen om bewust je afval te scheiden, heb je grotere plannen? Dan kun je een container huren leiden.

Gerelateerd nieuws  Uw stoelgang bevorderen doet u zo

Geschiedenis

Milieudefensie werd opgericht in 1971, deze organisatie begon als een raad van diverse verontrustende wetenschappers. Vanaf 1977 werd de organisatie radicaler en richtte zich op het hervormen van de kapitalistische samenleving. In de jaren 80 kreeg ook de overheid de ideeën van de milieubeweging steeds meer toe te passen in haar beleid. In de jaren 90 ging de organisatie steeds meer projectmatig te werk, deze aanpak is tot heden doorgezet. De organisatie wordt gesteund door ruim 95.000 mensen in Nederland. Ook heeft milieudefensie al vele acties ondernomen voor het milieu. In 1994 tot en met 2002 streed milieudefensie tegen de vijfde baan van de luchthaven Schiphol, hierdoor is milieudefensie bekend geworden als actiegroep. Milieudefensie probeert leden zo goed mogelijk op de hoogte te houden van (algemeen) nieuws, dit doen zij door middel van podcasts, nieuwsbrieven, opinies, de algemene agenda, publicatie, blogs en persberichten. Zo proberen zij samen met alle leden te strijden voor het milieu.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Last van de rug bij computerwerk?

|
Gezondheid

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

|
Gezondheid, Lifestyle

Het belang van uithoudingsvermogen

|
Gezondheid

Wat is de Wim Hof-methode?

|
Gezondheid
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!