Milieudefensie in Leiden

22/02/2021
|
93
Container huren leiden

Milieudefensie is een klimaatorganisatie die opkomt tegen sterke vervuilers in Nederland. Milieudefensie bestaat al 50 jaar en is een van de meest invloedrijkste klimaatorganisaties van dit moment. Samen met alle leden proberen zij de grote vervuilende bedrijven om te schakelen naar een eerlijk en klimaatrechtvaardig klimaatbeleid binnen de organisaties.

Onderwerpen

Er zijn veel onderwerpen verbonden aan het milieu. De onderwerpen die milieudefensie bespreekbaar maakt met grote bedrijven en politici zijn, biomassa, bossen, economie, energie, klimaat, stikstof, verkeer, vliegverkeer en voedsel. Momenteel zijn er meerdere campagnes gelanceerd vanuit Milieudefensie, de belangrijkste campagne op het moment is de klimaatzaak tegen Shell. Ondanks de klimaatcrisis blijft Shell doorgaan met het vervuilen van het milieu. Milieudefensie wil ervoor zorgen dat Shell veel duurzamere energie gaat opwekken. Op het moment is dit maar 4 procent van alle investeringen die Shell doet. Wil jij je steentje bijdrage aan het milieu dit kan door deze onderneming te ondersteunen door lid te worden, een petitie te tekenen of een donatie te geven. Wil je zelf in je dagelijks leven wat bijdrage, dan kun je kiezen om bewust je afval te scheiden, heb je grotere plannen? Dan kun je een container huren leiden.

Gerelateerd nieuws  Beter slapen doormiddel van een verzwaringsdeken

Geschiedenis

Milieudefensie werd opgericht in 1971, deze organisatie begon als een raad van diverse verontrustende wetenschappers. Vanaf 1977 werd de organisatie radicaler en richtte zich op het hervormen van de kapitalistische samenleving. In de jaren 80 kreeg ook de overheid de ideeën van de milieubeweging steeds meer toe te passen in haar beleid. In de jaren 90 ging de organisatie steeds meer projectmatig te werk, deze aanpak is tot heden doorgezet. De organisatie wordt gesteund door ruim 95.000 mensen in Nederland. Ook heeft milieudefensie al vele acties ondernomen voor het milieu. In 1994 tot en met 2002 streed milieudefensie tegen de vijfde baan van de luchthaven Schiphol, hierdoor is milieudefensie bekend geworden als actiegroep. Milieudefensie probeert leden zo goed mogelijk op de hoogte te houden van (algemeen) nieuws, dit doen zij door middel van podcasts, nieuwsbrieven, opinies, de algemene agenda, publicatie, blogs en persberichten. Zo proberen zij samen met alle leden te strijden voor het milieu.

Recent

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

29/11/2023

Het belang van klantbeleving bij merkloyaliteit

23/11/2023

Wat te doen bij een stroomstoring

23/11/2023

Optimaliseer je sportprestaties met Technogym

14/11/2023

Hoe verras je elkaar in bed?

10/11/2023

Meer in deze categorie

Het belang van uithoudingsvermogen

|
Gezondheid

Wat is de Wim Hof-methode?

|
Gezondheid

Enkele handige tips om je doelen te behalen

|
Economie, Gezondheid

Verhoog je gezondheid in 3 slimme stappen! 

|
Gezondheid
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!