Wat kost PR voor mijn bedrijf?

29/06/2022
|
204
Pr-bureau werk voor de camera

Als je een bedrijf hebt is aandacht erg belangrijk. Je wil positief in het nieuws komen om zo snel, veel bereik te genereren. Elke ondernemer die hier ervaring mee heeft weet dat het kan zorgen voor een zogeheten vliegwieleffect. Meer mensen horen van je en kennen je, waardoor je meer klanten krijgt, die het vervolgens weer aan kunnen bevelen bij andere klanten in de markt. Om dit professioneel aan te pakken is het inhuren van een EU-bureau eigenlijk best een lucratief idee. Vooral op de langere termijn. Maar dan wil je natuurlijk vooraf wel even weten wat het kost natuurlijk.

Wat kost een PR-bureau eigenlijk?

De kosten van een Pr-bureau hangt natuurlijk af van de grootte van de opdracht die ze ontvangen. Sommige Pr-bureaus hanteren een uurtarief en andere een vast bedrag per maand. Het uurtarief komt neer op 30/55 euro per uur. Het maandelijkse vaste bedrag ligt tussen de 150/300 bij de kleinere bedrijven en de 300/1500 p.m. voor de grotere bedrijven. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat je zelf wil en wat de hoeveelheid werk is die daarbij past. Bekijk ook: Hoeveel kost een PR bureau?

Wat doet een Pr-bureau voor je bedrijf?

Een PR-bureau zorgt voor het onderhouden van de publieke relatie van je bedrijf. Ze creëren een imago die het bedrijf ten goede komt als ze hun werk goed doen. Dat moet dan weer meer bereik en dus meer klandizie te weeg brengen. Geld volgt aandacht. Dat weet jij als ondernemer. Mits je nog geen publieke relaties hebt, zorgt een PR-bureau ervoor dat je die krijgt.

Gerelateerd nieuws  Glas in je interieur

Vroeger vóór het tijdperk van de sociale media en de online reviews, was PR het belangrijkste middel voor vertrouwen. Een PR-bureau zorgde er dan voor dat mensen positief over je bureau praatte waardoor er meer vertrouwen ontstond. Dat vertrouwen is nog steeds heel belangrijk en social proof zoals het genoemd wordt naar Cialdini’s verleidingsprincipes is nog steeds een belangrijk onderdeel van een PR-strategie.

Waarom is PR geen marketing?

Het korte antwoord is omdat marketing zich richt op het vergroten van je marktaandeel en PR op het versterken van de band met alle belangrijke relaties en doelgroepen. Dat zie je duidelijker als je naar de strategieën kijkt die bedrijven erop nahouden. Een marketingstrategie gaat meestal over doelstellingen in de vorm van KPI’s (key perfomance indicator). Een PR-strategie kan wel als doel hebben om meer bereik te genereren, maar heeft als uiteindelijke doel iets wat eigenlijk niet meetbaar is. Het vertrouwen van mensen in je bedrijf. Het is wel mogelijk om aan de hand van de juiste parameters een voorspelling te doen die accurater wordt naarmate je hoeveelheid aan data groeit, maar dat is niet relevant voor een PR-strategie.

Conclusie

Het is niet met 100% zekerheid te zeggen wat een PR-bureau precies kost. Wel is het aan te raden om het op te nemen in je bedrijfsstrategie omdat de waarde ervan zich terug blijft betalen door de jaren heen.

Bekijk ook Je producten wereldwijd aanbieden

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Het belang van klantbeleving bij merkloyaliteit

|
Algemeen, Economie

Hoe verpakking efficiëntie en productiviteit verbetert

|
Economie

Belang van verpakking bij een efficiente supply chain

|
Economie

Slimme hacks om energie te besparen

|
Economie, Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!