Wat kost marketing? 

07/02/2022
|
68
webshop-laten-maken-kosten

Als je nog niet zo lang onderneemt, is het lastig om te bepalen wat goed is. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat marketing ook weer geld oplevert. Alleen is dat in het begin nooit helemaal zeker. Het is ook een kwestie van vallen en opstaan. Toch zijn er wel een paar richtlijnen die je kunt hanteren, zodat je er wat meer gevoel bij krijgt. Wil je een inschatting van wat marketing kost?  

De meest gebruikte regel 

De 10% regel wordt ver weg het meest gebruikt, voor een eerste inschatting voor het bepalen van het marketingbudget. Wat houdt die 10% regel in? Dat houdt in dat je 10% van jouw bruto jaaromzet apart legt, voor jouw marketing. Vind je dat te spannend? Dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld 20% van de winst te reserveren voor de marketing. Dit betekent natuurlijk ook dat je goed overzicht moet hebben in jouw papierwerk.

Welke kosten zijn er zoal? 

Er zijn verschillende kosten mogelijk, denk aan bijvoorbeeld: 

  • Kosten voor fotografie 
  • Kosten voor teksten 
  • Kosten voor de website laten maken
  • Kosten voor bijvoorbeeld social media advertenties 
  • Kosten voor flyers 
  • Kosten voor goodybags 
  • Kosten voor een Billboard reclame 
Gerelateerd nieuws  Meer waarde uit uw data halen

Alles wat je ook maar laat doen voor jouw marketing. Vergeet daarbij ook niet de uitvoerende kosten. Verder gaat men vaak ervan uit dat 25% van de marketing besteed wordt aan online marketing. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Alles hangt allemaal af van wat voor soort bedrijf je hebt en hoe jij jezelf op een unieke manier op de kaart zet. 

Webshop laten maken kosten 

kosten-webshop-laten-maken

Heb jij al eens gezocht op webshop laten maken kosten? Wanneer je zoekt op webshop laten maken kosten weet je dat een website laten maken flink wat geld kost. Als je een webshop laten maken wil, zijn kosten van 25% vanuit het marketingbudget, mogelijk te laag. Immers als jij een webshop laten maken wil, kosten de online marketingactiviteiten vermoedelijk veel tijd, als je er een succes van wil maken. Daarbij is het ook de vraag of je een webshop laten maken en de kosten daarvan, ziet als marketingkosten of zie je dit hetzelfde als een soort fysieke winkel? Denk hier eerst goed over na en ook over een webshop laten maken kosten Dan word je vast een stuk wijzer en minder onzeker over wat jouw marketingbudget voor online marketing moet zijn.

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Tips voor het opbouwen van een eigen website

|
Algemeen, Dienstverlening

Tips voor de beginnende natuurfotografen

|
Dienstverlening

Waarom online aanwezig zijn belangrijk is

|
Dienstverlening

Tips om je motorrijbewijs te halen in Noord-Holland

|
Dienstverlening
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!