Methoden om je werkplek beter te organiseren

23/02/2021
|
49
5S

Als je een vaste werkplek hebt, herken je vast graag de wens om deze werkplek goed te organiseren. Er is namelijk niks vervelender dan een chaotische werkomgeving. Ze zeggen wel eens opgeruimd huis, opgeruimd hoofd en dit geldt ook voor je werkplek! In deze blog geven we een aantal tips om je werkplek goed te organiseren, of je nou zelfstandig ondernemer bent of leidinggevende binnen een groot bedrijf. Een opgeruimde werkplek gaat namelijk verder dan alleen je afval in een prullenbak gooien.

Zorg voor een postvak

Een postvak is om meerdere redenen heel handig. Zo slingert er bijvoorbeeld geen los papier meer rond. Daarnaast verzekerd een postvak dat de post ook daadwerkelijk bij de juiste persoon terecht komt. Zeker in een bedrijf waar meerdere mensen werken kan een postvak ervoor zorgen dat er geen post verloren gaat. Maar ook als je voor jezelf werkt kan een postvak handig zijn, als je bijvoorbeeld niet meteen tijd hebt om de post te openen. Met een postvak zorg je ervoor dat je jouw post altijd weer gemakkelijk terug kan vinden.

5S

Voor de meeste mensen klinkt 5S wellicht niet als iets bekends. 5s methode is een effectieve methode om jouw werkplek beter te organiseren. De vijf S’en staan voor Schikken, Standaardiseren, Schoonmaken, Standhouden en Scheiden. Zeker in een omgeving waar meerdere mensen werken zorgt dit voor rust en overzicht binnen de werkplek.

Gerelateerd nieuws  Tips voor het opbouwen van een eigen website

Uitwisbaar bord

Eigenlijk zou iedere ruimte waar er wordt gewerkt een uitwisbaar bord moeten hebben. Het is heel handig om in het begin van de dag bijvoorbeeld een to-do lijst te maken. Als je een overzicht van de verschillende taken van die dag hebt kun je ze ook een voor een weer uitwissen als ze klaar zijn. Zo heb je een duidelijk overzicht van wat er nog allemaal gedaan moet worden.

Labelen

Of je voor jezelf werkt of in een groot bedrijf werkt, je hebt altijd te maken met papier. Heel veel papier. Maar ook als je veel online bestanden bewaard kun je soms het overzicht kwijtraken. Zorg er dus voor dat je al je bestanden, zowel offline als online, van een label voorziet. Hierdoor zul je merken dat je de documenten veel sneller terug kan vinden.

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe verpakking efficiëntie en productiviteit verbetert

|
Economie

Belang van verpakking bij een efficiente supply chain

|
Economie

Slimme hacks om energie te besparen

|
Wonen, Economie

Het mooiste plekje van Nederland

|
Economie
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!