Iedereen heeft wel eens een slotenmaker gebeld, om wat voor reden dan ook. In de meeste gevallen gaat het om één ding: je komt thuis aan en beseft dat je geen sleutel hebt of deze bent kwijt geraakt.
Je raakt eerst in paniek omdat je niet binnen kan, maar daarna bedenkt je dat er een andere mogelijkheid is, namelijk het bellen van een slotenmaker. Je kunt een slotenmaker bijna op elk gewenst moment op bellen. Of dit nu vroeg in de ochtend is of laat in de avond, een slotenmaker zal binnen no time aan je deur staan om het slot open te maken.

Inbraak

Helaas maar waar, in Nederland wordt er nog steeds meer dan 120 keer per dag ingebroken. Dat is veel te veel in onze ogen. Ben jij slachtoffer geworden van een inbraak, dan is dat heel vervelend. Niet alleen ben je spullen kwijt, maar je wordt er ook nog eens bang van. Veel mensen hebben er nog lang last van. Je hebt niet meer het gevoel dat je veilig bent in je eigen woning en dat is nooit prettig. Een van de dingen die je kunt doen om dit gevoel van veiligheid weer terug te laten komen is het vervangen van alle sloten. Ook hiervoor kun je een slotenmaker inschakelen. De slotenmaker komt dan langs en bekijkt de opgelopen schade en zoekt naar oplossingen. Vaak resulteert dit in het vervangen van het bestaande slotensysteem.

slotenmaker

Check je sloten

Natuurlijk is het voorkomen beter dan achteraf oplossen, maar soms is het gewoon niet anders. Woon je in een ouder huis, dan moet je een goed kijken naar de sloten die er hangen aan de deuren. De kans is namelijk groot dat deze sloten erg oud zijn en aan vervanging toe zijn. Het vervelende aan een inbraak is dat je het nooit ziet aankomen, het is altijd onverwacht. Is jouw woning al een jaar of 30 oud, dan is het misschien wel eens de hoogste tijd om deze te gaan vervangen. Oude sloten zijn kwetsbaar voor inbraak omdat ze hun beste tijd hebben gehad.