Een eigen zwembad in de tuin hebben is iets waar veel mensen van dromen. Het komt echter bij maar een klein groepje mensen voor en dat heeft verschillende redenen. Een van deze redenen is dan een ingegraven zwembad enorm duur in aanschaf is. Er komt namelijk een heleboel bij kijken waaronder de voorbereidingen en de uiteindelijke plaatsing. Het voorbereiden van een plek voor dit zwembad kan je al snel enkele duizenden euro’s kosten. Je kan dit gat namelijk niet alleen graven en hebt hiervoor dus een graafmachine of ander groot graafgereedschap nodig. Dan het zwembad zelf. Dit is ook zeker niet goedkoop en als je het ook nog een beetje luxe uitstraling wilt geven zullen de kosten al snel oplopen. Gelukkig zijn er alternatieven. In deze blog zullen we dit alternatief uitleggen en redenen geven waarom dit een goed idee is.

Een bovengronds zwembad is een stuk makkelijker

Het is een stuk makkelijker om een bovengronds zwembad te plaatsen dan een ondergronds zwembad. Bij dit zwembad hoef je namelijk niet een plek te markeren waar je dit gaat plaatsen en dus de werkzaamheden gaat uitvoeren. In plaats daarvan kun je bij dit soort zwembaden vrij makkelijk een plek vinden voor het zwembad en het hier opzetten. Hier is weinig tot geen voorbereiding voor nodig en dus is dit zo geregeld. Het wordt nog makkelijker wanneer je hier een opblaasbaar zwembad gebruikt. Dit zwembad kun je nog makkelijker verplaatsen en daardoor kost het je nog minder moeite.

Het plaatsen van een bovengronds zwembad is een stuk goedkoper

Een bovengronds zwembad is niet alleen handiger, het is ook een stuk goedkoper. Voor een ingegraven zwembad ben je al snel enkele duizenden euro’s kwijt bij de voorbereiding en het plaatsen van de tegels. De afwerking is hier nog niet bijgeteld en ook de zuivering is hier nog niet bijgeteld. Hierdoor zal je al snel heel veel geld kwijt zijn voor het maken van een ingegraven zwembad. Bij een bovengronds zwembad ben je slechts een paar honderd tot duizend euro kwijt aan het opzetten en verder hoef je niks te doen. Kortom, heb je niet genoeg geld voor een ingegraven zwembad, maar wil je wel graag genieten van een zwembad? Kies dan voor een opgezet en bovengronds zwembad.

Lees ook:  Een diervriendelijke tuin aanleggen