voorbereid sporten

29/05/2021
|
223
massage gun

Wereldwijd zijn er veel mensen die dagelijks bezig zijn met sport. Sporten besteden mensen soms verschillende uren aan per week. Voor veel mensen is het heerlijk om dan in beweging te zijn en zichzelf uit te putten. Ook is het voor velen een sociale bezigheid of dit nu voetbal, tennis of fitness is. Mensen doen het om zich goed te voelen en zich te omringen door mensen. Mensen die ook nog goed willen presteren tijdens het sporten kunnen er veel baat bij hebben om voorbereid te beginnen. Voorbereiding is vaak het halve werk, dit geldt ook voor sport zo. Door goed voorbereid te gaan sporten kan je, je lichaam al klaarstomen voor de training die komen gaat. Bij een goede voorbereiding moet je denken aan, een warming-up, voeding en een cool down. Dit zijn drie voorbeelden wat altijd moeten gebeuren, zodat je je lichaam kan klaarstomen. Hieronder lees je hier meer over.

Een warming-up en cool down

Mensen die gaan sporten doen vaak niet aan een warming-up. Vooral in de sportschool zien we dit vaak gebeuren. Mensen gaan dan gewoon met een aardig gewicht beginnen en vinden het naderhand vreemd dat ze een blessure hebben. Een warming-up doe je zodat je je lichaam al opwarmt voordat je begint met trainen. Door dit goed te doen kan je blessures voorkomen. Een warming-up kan je doen door bijvoorbeeld cardio voor de training te doen. Of je begint je eerste twee of drie sets van krachttraining met zo min mogelijk gewicht. Dit doe je zodat je zeker weet dat je lichaam al warm is voordat je begint. No een optie is het gebruik maken van een massage gun voor en na een training.

Gerelateerd nieuws  Beter slapen doormiddel van een verzwaringsdeken

Een massage gun voor en na je training gebruiken

De laatste jaren zien we een stijging in de populariteit van een massage gun. Vooral bij sporters en mensen die vaak last hebben van de rug vinden het fijn om een massage pistool te gebruiken. Door gebruik te maken van dit massageapparaat kan je zorgen dat je spieren los komen. De massage gun maakt gebruik van vibratietherapie, waardoor deze de trillingen tot diep in je spieren kan sturen. Hierdoor kunnen de spieren los gemaakt worden. Door gebruik te maken van een massage pistool kan je spierherstel bevorderen. Door gebruik te maken van een massage gun voor de training kan je ook je spieren wakker maken en activeren. Dit helpt weer goed bij de warming-up.

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

Last van de rug bij computerwerk?

|
Gezondheid

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

|
Gezondheid, Lifestyle

Het belang van uithoudingsvermogen

|
Gezondheid

Wat is de Wim Hof-methode?

|
Gezondheid
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!