Verantwoord aankomen

18/06/2021
|
108
voedingsschema

Dat er mensen zijn die willen afvallen is wel duidelijk. Op internet staan duizenden boeken en blogs over hoe je een paar kilo verliest. Maar als je een paar kilo wilt aankomen moet je toch even zoeken. Veel mensen denken dat ze gewoon veel en vet moeten gaan eten. Maar dit is niet altijd het geval. Aankomen kost namelijk veel meer moeite dan afvallen. En fastfood komt hier vaak niet bij van pas. Maar wat dan wel?

Tips om aan te komen

Ondanks dat het heel verleidelijk is om nu naar de snackbar te rennen of de grootste taart bij de bakker te bestellen, is het toch verstandiger om te kijken naar gezondere opties. Ga eerst je eetpatroon na. Eet je wel drie keer een grote maaltijd? Zo niet dan is dit de eerste stap om mee te beginnen. Daarnaast is het slim om een voedingsschema op te stellen. Probeer hierin minimaal zes keer een eetmoment te plannen waarvan drie keer een grote maaltijd. Let wel op dat de tussendoortjes niet te zwaar en vet zijn. Je wilt natuurlijk je eetlust niet verpesten. Wil je je eetlust vergroten? Dan kan je het beste een stukje fruit of een sapje pakken. Friszure zijn namelijk eetlust opwekkend. Een kopje bouillon kan ook helpen om de eetlust op te wekken.

Gerelateerd nieuws  voorbereid sporten

Extraatjes

Extraatjes hoeven dus helemaal niet ongezond te zijn. Je kan al een beschuitje met banaan pakken of een goed gevulde kop soep. Daarnaast kan je als tussendoortje ook best een krentenbol of een tosti met ham en kaas pakken. Wil je wat meer eiwitten en calorieën binnenkrijgen dan kan je altijd een zuiveldrankje of een smoothie drinken. Om dit alles te laten slagen is het natuurlijk wel belangrijk om ten alle tijden genoeg voorraad in huis te hebben. Zorg dat je altijd iets te eten hebt, ook voor tussendoor. En wil het zelf niet helemaal lukken dan kan je nog altijd een diëtist inschakelen die je zal helpen op je ideale gewicht te komen.

 

Voedingsschema

Recent

Last van de rug bij computerwerk?

21/02/2024

Zo handig is klittenband voor je kleding

10/02/2024

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

29/01/2024

Het belang van een betrouwbare energieopslag

23/01/2024

Duurzaam beheer van restafval

19/01/2024

Meer in deze categorie

Last van de rug bij computerwerk?

|
Gezondheid

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

|
Gezondheid, Lifestyle

Het belang van uithoudingsvermogen

|
Gezondheid

Wat is de Wim Hof-methode?

|
Gezondheid
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!