Verantwoord aankomen

18/06/2021
|
164
voedingsschema

Dat er mensen zijn die willen afvallen is wel duidelijk. Op internet staan duizenden boeken en blogs over hoe je een paar kilo verliest. Maar als je een paar kilo wilt aankomen moet je toch even zoeken. Veel mensen denken dat ze gewoon veel en vet moeten gaan eten. Maar dit is niet altijd het geval. Aankomen kost namelijk veel meer moeite dan afvallen. En fastfood komt hier vaak niet bij van pas. Maar wat dan wel?

Tips om aan te komen

Ondanks dat het heel verleidelijk is om nu naar de snackbar te rennen of de grootste taart bij de bakker te bestellen, is het toch verstandiger om te kijken naar gezondere opties. Ga eerst je eetpatroon na. Eet je wel drie keer een grote maaltijd? Zo niet dan is dit de eerste stap om mee te beginnen. Daarnaast is het slim om een voedingsschema op te stellen. Probeer hierin minimaal zes keer een eetmoment te plannen waarvan drie keer een grote maaltijd. Let wel op dat de tussendoortjes niet te zwaar en vet zijn. Je wilt natuurlijk je eetlust niet verpesten. Wil je je eetlust vergroten? Dan kan je het beste een stukje fruit of een sapje pakken. Friszure zijn namelijk eetlust opwekkend. Een kopje bouillon kan ook helpen om de eetlust op te wekken.

Gerelateerd nieuws  Inspiratie voor een gezond, lekker, en gevarieerd eetschema

Extraatjes

Extraatjes hoeven dus helemaal niet ongezond te zijn. Je kan al een beschuitje met banaan pakken of een goed gevulde kop soep. Daarnaast kan je als tussendoortje ook best een krentenbol of een tosti met ham en kaas pakken. Wil je wat meer eiwitten en calorieën binnenkrijgen dan kan je altijd een zuiveldrankje of een smoothie drinken. Om dit alles te laten slagen is het natuurlijk wel belangrijk om ten alle tijden genoeg voorraad in huis te hebben. Zorg dat je altijd iets te eten hebt, ook voor tussendoor. En wil het zelf niet helemaal lukken dan kan je nog altijd een diëtist inschakelen die je zal helpen op je ideale gewicht te komen.

 

Voedingsschema

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

Last van de rug bij computerwerk?

|
Gezondheid

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

|
Gezondheid, Lifestyle

Het belang van uithoudingsvermogen

|
Gezondheid

Wat is de Wim Hof-methode?

|
Gezondheid
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!