Door de coronapandemie zien we dat steeds meer winkels overstappen van offline naar online. De reden voor deze stap is dat de niet-essentiƫle winkels verplicht hun duren moesten sluiten. Deze winkels moesten vervolgens overstappen op een webshop of click & collect. De winkels zullen de webshops in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid ook aan houden. De kosten voor webshop zijn vanwege de maatregelen toch al gemaakt. De winkel betaald alleen nog maar voor het onderhoud van de website. Deze kosten vallen vaak best mee. Dit maakt het ook voor de winkels aantrekkelijk om de webshop aan te houden in de toekomst.

Een belangrijke kostenbesparing

De kans is wel groot dat deze winkels gaan kijken waar zij kosten kunnen besparen. De huur van het winkelpand blijft namelijk ook gewoon doorlopen. Zeker in de grote steden ligt de huurprijs van winkelpanden heel erg hoog. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een stad als Amsterdam. Bijna elke winkel zou het liefste een vestiging in Amsterdam openen. Fulfilment Amsterdam biedt uitkomst. Zij nemen namelijk het voorraadbeheer van je webshop over. Daarbij nemen zij ook je voorraden over. Het voordeel hiervan is dat je minder opslag nodig hebt en dus meer plek over hebt voor de offline winkel. Een andere optie die je zou kunnen overwegen is om een kleiner winkelpand te huren. Doordat je nu geen voorraad meer hebt voor je webshop heb je minder opslag nodig. Een kleiner pand staat gelijk aan minder huurkosten. Dit is dan wellicht de kostenbesparing die je voor ogen had. Je lost het probleem dan op via een andere weg.

Een ander argument

Een ander argument om over te stappen op extern voorraadbeheer is dat deze bedrijven vaak meer kennis in huis hebben. Deze bedrijven zijn namelijk vaak al jaren actief. Zij hebben dan ook al jaren ervaring met extern voorraadbeheer. Vandaar dat zij de kosten laag kunnen houden. Zij hebben de juiste middelen en begrijpen hoe voorraadbeheer uithanden genomen moet worden. Het maakt voor deze bedrijven ook niet uit met welke webshopsoftware jij werkt. Mocht een bedrijf niet kunnen werken met bepaalde software dan kun je altijd eenvoudig overstappen naar een concurrent dat is dus ook geen probleem.

Lees ook:  Burgers praten mee