Van eerste rijles tot rijbewijs

01/09/2021
|
162
altijd slaagt

Het behalen van je rijbewijs is erg belangrijk voor veel jongeren. Je mag vanaf 16,5 jaar beginnen met het nemen van rijlessen. Vanaf 17 jaar kun je je praktijkexamen afleggen. Maar zo makkelijk is het behalen van jouw rijbewijs nog niet. Voordat je je rijbewijs eindelijk binnen hebt, ben je al een aantal lastige dingen tegengekomen. In deze blog staan alle dingen die je tegenkomt voordat je de weg op mag.

altijd slaagt

De eerste rijles

Eindelijk is het zo ver, je begint met jouw eerste rijles. Dit is voor velen nogal spannend. Bij de meeste rijscholen is het mogelijk eerst een (gratis) proefles te nemen. Op basis hiervan heeft de rijinstructeur een inzicht welk lessenpakket het beste bij jou past.

Theorie-examen

Voordat je uiteindelijk op kunt voor je praktijkexamen, zul je eerst je theorie moeten behalen. Dit wordt door velen nog wel eens onderschat. Daarom is het van belang op je goed voor te bereiden op jouw praktijkexamen. De meest voorkomende manier om je voor te bereiden op het theorie-examen is door de lesstof te leren uit het boek. Mocht je hier moeite mee hebben en liever uitleg krijgen over de stof, dan kun je vaak extra uitleg krijgen van jouw rijschool. Tegenwoordig is het ook mogelijk om je auto theorie online te oefenen. Dit is de laatste stap om ervoor te zorgen dat je altijd slaagt. Je hebt een inzicht in wat je goed kent of eventueel nog moet leren. Zo ken je uiteindelijk alle leerstof.

Gerelateerd nieuws  Burgers praten mee

Tussentijdse toets

Nadat je je theorie-examen hebt gehaald, kun je op voor je tussentijdse toets. Hier krijg je een indruk hoe je praktijkexamen er uit komt te zien. Want je moet er dezelfde dingen doen. Een extraatje, door de bijzondere verrichtingen op een goede manier uit te voeren kun je hier vrijstelling voor krijgen op jouw praktijkexamen.

Praktijkexamen

Wanneer de rijinstructeur denkt dat je er klaar voor bent, kan hij/zij het praktijkexamen in plannen. Tijdens het praktijkexamen rij je ongeveer een half uurtje. Na afloop krijg je te horen of je geslaagd bent of niet. Ben je geslaagd? Dan kun je de volgende dag bij de gemeente jouw rijbewijs aanvragen.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Een evenement organiseren? De checklist!

|
Dienstverlening

Duurzaam beheer van restafval

|
Dienstverlening

Tips voor het opbouwen van een eigen website

|
Algemeen, Dienstverlening

Tips voor de beginnende natuurfotografen

|
Dienstverlening
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!