Waarom je huis verkopen in Sittard juist nu een goed idee is

29/06/2022
|
256
Sittard huis

In de afgelopen 5 jaar heeft de huizenmarkt een ongekende groei doorgemaakt. In het laatste jaar alleen al is de huizenmarkt met 15% gestegen. De huizenmarkt begint in de randstad echter weer een beetje te bevriezen. Heeft de huizenmarkt zijn plafond geraakt? Niemand kan uiteindelijk de markt voorspellen, maar de trends laten zien dat de markt niet meer heel lang kan blijven groeien.

De makelaar in Sittard mag zijn borst dus nat maken!

In deze blog gaan we het hebben over de trends in de woningmarkt omdat dat de beste indicatie is die wij kunnen krijgen.

Trend 1: Duurzaam en groter wonen

Maar liefst 73% van de huurders en de kopers let op duurzaamheid bij het zoeken naar een nieuwe woning. Sinds de coronacrisis is de behoefte naar ruimte enorm toegenomen. Meer dan 1/3e van alle ondervraagde mensen die een woning wilde kopen gaf als reden op dat ze groter willen wonen. Dat moet in het Limburgse stadje Sittard wel lukken. Limburg staat bekend om de ruimte.

Nog 1/3e gaf als reden op naar een andere locatie te willen verhuizen. De laatste groep wilde kleiner of groter gaan wonen.

Mensen zijn meer waarde gaan hechten aan hun verblijfplaats omdat ze er in de afgelopen 2 jaren meermaals beroep op hebben moeten doen. Je loopt nou eenmaal sneller tegen dingen aan en kleine dingen die er al waren worden groter. Dit zet veel mensen aan tot actie.

Ook directe omgeving is een belangrijk element. Mensen willen dicht in de buurt van bossen en stranden wonen, doordat ze meer de behoefte hebben in een omgeving te wonen waar ze makkelijk even kunnen ontsnappen en ontspannen.

Trend 2. Duurzame nieuwbouwwoningen zijn erg in trek

Omdat iedereen geïnteresseerd lijkt te zijn in duurzaam wonen, verklaart wellicht ook de populariteit van de nieuwere woningen. Ruim 51% van de kopers kocht een huis of woning die net gebouwd is. Voor alle nieuwe woningen geldt sinds januari 2021 dat die moet voldoen aan alle energie-eisen waardoor energieneutraal wonen weer een stap dichterbij lijkt te komen.

Gerelateerd nieuws  De kracht van een goede makelaar

Trend 3. Er wordt weinig waarde gehecht aan door de natuur veroorzaakte schade

Een stad als Sittard in Limburg ligt boven het zeeniveau, de kans dat het onder water komt te staan is niet groot. Toch is Limburg niet onvatbaar voor waterschade. Zo zagen we vorig jaar tijdens de hevige regenval toen er op veel plekken blank kwamen te staan, waardoor er voor miljoenen schade werd geleden door bewoners en ondernemers. Toch is het de rest van het land die zich voor de lange termijn meer zorgen moet maken. De grond in Nederland verzakt namelijk ieder jaar en het waterpeil stijgt ieder jaar. Deze twee factoren kunnen op langere termijn complete woongebieden onbewoonbaar maken. Mensen maken zich echter nog geen zorgen om deze factoren. In hun keuze en woongedrag blijkt dat mensen in deze risicogebieden er niet om schromen om de vraagprijs ruim te overbieden.

Conclusie

In het hele land bevriest de huizenmarkt langzaam, op den duur zal ook Limburg volgen. Op langere termijn zullen de huizen in Limburg schaarster worden doordat het boven zee niveau ligt, maar dat heeft voor nu nog geen effect op de stijging van huizenprijzen. De huizenprijzen zijn ongekend hoog en nu verkopen als je dat toch al overwoog, is ons vrijblijvende advies. De keuze is aan jezelf. Voor meer informatie is het altijd slim om een makelaar om advies te vragen. Bekijk “makelaar Sittard” voor meer informatie.

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

|
Wonen

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

|
Wonen

Laat bloemen schitteren op papier

|
Wonen

Een evenement organiseren? De checklist!

|
Dienstverlening
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!