Personeelstekorten voor, tijdens en na corona

10/07/2021
|
181
Code95

In Nederland lopen we steeds vaker tegen het probleem aan dat er personeelstekorten ontstaan. Zo waren er al problemen in een aantal sectoren voor de coronapandemie. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de zorg en het onderwijs. Door de coronapandemie lag veel werk stil en besloten mensen uit de horeca om bijvoorbeeld in supermarkten of in de zorg te gaan werken. Men kwam erachter dat de werkomstandigheden hier beter waren en dat de cao in veel gevallen ook gunstiger was. Sommige mensen werden ook gewoon ontslagen door hun werkgever in de horeca omdat zij het personeel niet meer konden betalen. Dit is een trieste zaak. Nu blijkt dat er na de coronapandemie problemen ontstaan in een aantal nieuwe sectoren.

Problemen na corona

Het blijkt dat de horeca nu zelfs grote personeelstekorten heeft. De mensen die eerst zijn ontslagen of nieuw werk hebben gevonden keren niet meer terug terwijl het werk in de branche alleen maar toeneemt. Men hoopt dat deze mensen toch terug willen keren maar de kans is echter heel erg klein. Naast de horeca beginnen er ook problemen te ontstaan in de transportsector. Deze heeft stil gelegen maar er speelt ook een ander probleem. Jongeren vinden het niet meer zo leuk om chauffeur te worden en het beroep heeft een slecht imago. In het Verenigd Koninkrijk zien we nu wat het kan betekenen als deze personeelstekorten blijven oplopen. In Nederland hoopt men steeds meer vrouwelijke chauffeurs op te leiden. Het blijkt dat vrouwen het vaak wel zien zitten om chauffeur te worden en het eigenlijk ook wel stoer vinden.

Gerelateerd nieuws  3 redenen waarom jij driving lessons in Sittard moet volgen!

De basiskwalificatie code95

Het is voor deze groep nieuwe chauffeurs belangrijk om tijdens hun opleiding ook een code95 cursus te volgen. Door het volgen van code95 worden er een tweetal theorie-cursussen afgelegd. Tijdens deze cursussen wordt er ook ingegaan op de administratie die komt kijken bij het transporteren van goederen. Daarnaast worden er ook twee praktijkexamens afgelegd die ingaan op het besturen, maneuvreren en lossen van een vrachtwagen. Deze cursus wordt overigens ook wel de basiskwalificatie genoemd.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Een evenement organiseren? De checklist!

|
Dienstverlening

Duurzaam beheer van restafval

|
Dienstverlening

Tips voor het opbouwen van een eigen website

|
Algemeen, Dienstverlening

Tips voor de beginnende natuurfotografen

|
Dienstverlening
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!