Je looks upgraden met een zelfbruiner

24/08/2021
|
203
zelfbruiner

Zelfbruiners zijn de afgelopen jaren snel populair geworden. Mensen gebruiken het om verschillende redenen. De een gebruikt het omdat ze een kantoorbaan hebben en daardoor weinig in de zon komen. Andere mensen hebben bijvoorbeeld juist een ploegendienst, waardoor ze vaak slapen als het buiten zonnig is.

Hoe werkt een zelfbruiner?

De werkzame stof van zelfbruiners (of self-tanners) is dihydroxyaceton: een speciaal, snel verbrandbare type koolhydraat. Doordat de bovenste huidlaag veel eiwitten bevat, vindt er een reactie plaats met de koolhydraten. Hoewel de werking van een zelfbruiner dus wat kunstmatig kan aandoen, is de uiteindelijke werking niets meer dan natuurlijk. Dit creëert de bruine kleur, waardoor het lijkt alsof je lang in de zon bent geweest.

Hoe breng je het aan?

Het is handig om te beginnen met het scrubben van je huid. Daarna is het tijd om de zelfbruiner aan te brengen. Een belangrijke vraag hierbij is wat voor zelfbruiner je het beste kunt aanbrengen. Er zijn grote verschillen tussen de verschillende zelfbruiners wat betreft de textuur, geur en de teint. Ook blijken er grote verschillen tussen de resultaten van de ene zelfbruiner ten opzichte van de andere. Laat het bijvoorbeeld vlekken of oneffenheden achter? Of levert het een subtiel gebruinde huid op?

Gerelateerd nieuws  Een konijn als huisdier

Wat voor zelfbruiner kun je het beste kiezen?

Er zijn tegenwoordig bijna oneindig veel verschillende soorten zelfbruiners. Ben jij begaan met dierenrechten? Dan wil je wellicht gaan een product dat vegan is. Wat verder in elk geval belangrijk is, is dat je een natuurlijke zelfbruiner gebruikt.

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!