Ideaal wanneer je een ploegendienst hebt

slaapmasker bestellen

Werken in een ploegendienst kan jouw biologische klok flink verstoren. Je moet dan wakker zijn wanneer je normaal zou gaan slapen. Je slaapt dus overdag wanneer je normaal wakker bent. Dit helpt niet om een goede nachtrust (of in dit geval dag) te krijgen. Iets dat zeer belangrijk is om goed te kunnen functioneren op je werk. Inmiddels zijn er veel beroepen waar het zeer normaal is om in ploegen te werken. Niet alleen in de belangrijke beroepen zoals politieagent, arts of brandweer, maar ook de magazijnmedewerkers, bakkers en taxichauffeurs werken veel in ploegen. Voor al deze beroepen is een slaapmasker bestellen verstandig.

Waarom het verstandig is voor iedereen een slaapmasker te bestellen?

Een slaapmasker helpt op elk moment voor de juiste blokkade van licht. Overdag voor de mensen die in ploegendienst werken, maar ook in de nacht voor ieder ander persoon. Een slaapmasker houdt namelijk het licht tegen wat van buitenaf komt, of dit nu zonlicht is of de wekker op je nachtkastje.

Hierdoor word je niet verstoord tijdens je slaap en kom je sneller in je diepe slaap. Al het licht wat jouw kamer namelijk binnenkomt, verstoort jouw nachtrust en kan zelfs een slaapprobleem veroorzaken. Dit vermindert de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon waardoor je goed uitrust. Ook zal de REM-slaap korter zijn waardoor je de indrukken van de dag niet goed zal kunnen verwerken.

Gerelateerd nieuws  Influencers worden steeds belangrijker

Een verbetering van de huid

Een slaapmasker helpt ook om je huid mooi te houden. Het houdt namelijk het verouderingsproces tegen. Het beste materiaal is een slaapmasker van zijde. Hier zit namelijk natuurlijk proteïne in, waaronder sericin die de kans op allergische reacties vermindert. Daarnaast voelt zijde ontzettend zacht aan en zal het minder snel irriteren aan de huid. Ook hoef je hierdoor de luchtvochtigheid in huis niet aan te passen en zal het reguleren van de temperatuur in het gezicht vanzelf gaan.

Hierdoor zal het in de winter warmer zijn en in de zomer juist koeler. Maar bij een slaapmasker bestellen is het natuurlijk belangrijk om te kijken welke stof voor jou het beste is. Hoewel zijde het meest aangeraden wordt, zijn er natuurlijk tal van andere mogelijkheden en kan een slaapmasker van een andere stof voor jouw beter aanvoelen.

slaapmasker bestellen

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Een evenement organiseren? De checklist!

|
Dienstverlening

Last van de rug bij computerwerk?

|
Gezondheid

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

|
Gezondheid, Lifestyle

Duurzaam beheer van restafval

|
Dienstverlening
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!