Influencers worden steeds belangrijker

23/03/2021
|
175
Myron Koops

Je ziet de laatste tijd een enorme toename van het aantal influencers. Dit komt waarschijnlijk deels door te coronacrisis. Daarnaast vindt er ook een verschuiving plaats. Zo worden veel influencers door bedrijven gesponsord. Deze bedrijven kiezen niet meer altijd voor de grootste influencers. Deze vragen namelijk enorme bedragen voor bijvoorbeeld een post op Instagram. De bedrijven gaan steeds meer opzoek naar influencers die passen bij hun doelgroep. Zo kun je als bedrijf meer halen uit het geld dat je uitgeeft aan een influencer. Je richt je namelijk direct op jouw doelgroep en de kans is dus groter dat mensen uit deze doelgroep toehappen. Zo zou een bedrijf bijvoorbeeld kiezen voor Myron Koops in plaats van Enzo knol. Myron Koops is namelijk de nieuwe vriendin van Enzo Knol.

Een influencer, wat is dat?

Veel oudere mensen zullen niet meteen weten wat een influencer is. Voor deze mensen volgt hier een korte uitleg. Een influencer is een persoon die vaak op social media door veel mensen wordt gevolgd. Als gevolg van dit volgen bekijken veel mensen de content van deze influencer. Vaak deelt de volger dezelfde mening over bepaalde dingen met de influencer. De volger ziet soms ook in de influencer een voorbeeld wat graag gevolgd wordt. Mensen kijken dus echt op tegen een influencer. Wanneer een influencer dus A zegt zullen de volgers ook A zeggen. Het is dus eigenlijk een voorbeeld voor een grote groep mensen. Er zijn binnen deze groep mensen natuurlijk wel verschillen. Niet iedereen volgt de influencer der mate in zijn of haar mening. Zo heb je dus mensen die alles kopiëren en mensen die eerste twee keer nadenken en misschien een andere mening delen. Voor deze laatste groep mensen geldt dat deze mensen misschien de influencer volgen om op de hoogte te blijven of juist ter inspiratie.

Gerelateerd nieuws  een website maken met Webflow

Waar verdient een influencer geld aan?

De influencer kan bepaalde of diensten naar voren laten komen in de content die zij plaatsen. In ruil voor de aandacht in deze posts krijgt de influencer een bepaald geldbedrag van het bedrijf. Dit kan dus een eenmalige post zijn of juist een langere campagne.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Een evenement organiseren? De checklist!

|
Dienstverlening

Duurzaam beheer van restafval

|
Dienstverlening

Tips voor het opbouwen van een eigen website

|
Algemeen, Dienstverlening

Tips voor de beginnende natuurfotografen

|
Dienstverlening
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!