Hoe je als hoogsensitief persoon jouw leven leuker maakt

09/11/2021
|
202
specialty coffee

Nemen jouw zintuigen alles extreem goed op? Dan kun je nogal snel overdonderd raken. Toch valt er goed mee te leven. Bovendien biedt het ook zo zijn voordelen. Jouw fijngevoeligheid zorgt er namelijk ook voor dat je goed kunt genieten. 

Specialty coffee maakt jouw leven mooier 

Er zijn mensen die het verschil nauwelijks of niet proeven, tussen gewone koffie en specialty coffee. Jij als hoog sensitief persoon mogelijk wel. Veel hoog sensitieve mensen proeven zeer goed. Dit zorgt ervoor dat je ook dat je de nuances van smaak goed waarneemt. 

Je kunt als hoog sensitief persoon dus jouw leven leuker maken, door deze gift te gebruiken. Kies dan ook voor bijvoorbeeld specialty koffie, want hoogstwaarschijnlijk word jij daar nu juist enorm blij van.  

Ga voor kwaliteit 

Natuurlijk gaat hoog sensitiviteit niet alleen over proeven. Het gaat ook over jouw andere zintuigen. De ene hoog sensitieve persoon is weer alerter met proeven, een ander bijvoorbeeld met ruiken. Wees dus ook zeer selectief met parfum. Kies iets dat echt bij jou past.  

Omgaan met overprikkeling 

Natuurlijk kun je voor jezelf dingen kiezen. Alleen in jouw omgeving heb je niet alles voor het kiezen. Soms kun je (bij bijvoorbeeld veel lawaai) ervoor kiezen om de ruimte te verlaten. Als het jouw werkplek is wordt dat natuurlijk al wel wat lastiger. Je kunt je dan wel afvragen of jij daar tot jouw pensioen wil werken, maar dat is weer een ander verhaal. 

Gerelateerd nieuws  The most popular vaporizer of 2021

Wat je sowieso kunt doen om jouw leven leuk te houden is om zoveel mogelijk omgevingen op te zoeken die prettig zijn voor jou. Kom je er niet onderuit om welke reden dan ook, zorg dan dat je daarna tijd hebt om te herstellen. Dan pak je even een moment voor jezelf. Lekker met een warm kopje thee of met specialty coffee natuurlijk. 

specialty coffee

Wat ook werkt is om aan het einde van de dag even te douchen. Het afspoelen met water geeft veel mensen het gevoel, dat ze niet alleen vuil van het lichaam spoelen. Het geeft ook het gevoel alsof er een innerlijke schoonmaak is. Dat is natuurlijk erg fijn en zorgt ook voor een fijne nachtrust. Tip: misschien vind je dit artikel voor het zorgen voor een energieboost ook fijn.

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!