Het succes dat streamen heet

22/07/2022
|
192
streamen succesvol

Gamen, het werd lange tijd als tijdverspilling gezien en als een onnozel iets. Grote kans dat als je te lang aan het gamen was je van je moeder zinnen hoorde als "Met gamen ga je nooit iets bereiken "of "Hoe wil je later geld gaan verdienen als je alleen maar gamed". Toen der tijd klopte dit inderdaad. er was geen geld te verdienen met gamen, maar tegenwoordig is dit wel anders. Sterker nog het aantal goedbetaalde streamers blijft maar stijgen en hierbij zitten streamers die soms wel meer dan een miljoen per jaar verdienen. Vele malen hoger dus dan een doorsnee salaris.

Internationale streamers met veel succes

Streamers zijn dus succesvol, maar waar vind je deze dan? Twitch is een van de beste voorbeelden waar je rijke streamers kunt vinden. Sommige van deze streamers verdienen wel meer dan een miljoen dollar per jaar. Vooral in de categorie gaming zijn er een aantal beroemde streamers te vinden. Voorbeelden hiervan zijn DR. disrespect en Ninja. Beide zijn grote streamers die een heuze fanclub hebben en waarvan een groot deel wekelijks meerdere euro's doneert aan hun favoriete streamer. Dit wordt meestal gedaan als dank voor de hoeveelheid content die zij creëren.

Ook in Nederland zijn er verschillende succesvolle streamers te vinden

Niet alleen in Amerika maar ook in Nederland kun je verschillende succesvolle streamers vinden. Een van de beste voorbeelden hiervan is Noel Dekkers. Hoewel hij pas 19 jaar oud is, heeft hij nu al meer dan 46000 volgers op Twitch. Ongeveer 2 keer per week doet hij live video's streamen aan zijn fans waarin hij verschillende spellen speelt met andere bekende streamers. De rest van de tijd houdt Noel zich bezig met content creation op TikTok en gaat hij graag op reis om de wereld te ontdekken. Het heeft lang geduurd voordat Noel Dekkers beroemd werd op Twitch, maar mede door zijn positieve uitstraling is hem dit uiteindelijk wel gelukt.

Gerelateerd nieuws  Hoe herken je dat je relatie in een sleur zit?

Kan ik ook zo beroemd worden als Noel Dekkers?

Ja, want dat is nou het mooie aan streamen. Vrijwel iedereen kan ermee beginnen en proberen om meer fans te krijgen. In de werkelijkheid blijkt echter dat maar een heel klein deel uiteindelijk ook echt doorbreekt. Om de volgende Noel Dekkers te worden heb je drie dingen nodig: motivatie, discipline en doorzettingsvermogen. Door constant door te gaan en niet op te geven kun je je kansen vergroten om net zo groot te worden als Noel Dekkers. Onthoud wel dat dit nooit zeker is, het blijft namelijk ook een beetje geluk hebben. Al ben je nog zo creatief en ambitieus, als niemand het ziet, heb je er niks aan.

 

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!