Het is vrij normaal dat lange relaties vaak in een sleur terecht komen. Een sleur wil ook wel zeggen dat er tussen jou en je partner eigenlijk weinig erotische spanning is, of dat jullie in eerste instantie niet eens de neiging hebben om elkaar op te zoeken. Er zijn een aantal voorbeelden waarvan jij kunt herkennen hoe je relatie in een sleur zit. Dit wil overigens niet meteen zeggen dat de relatie niet goed is, of dat het een teken is dat de relatie niet werkt. Het is niet vreemd wanneer jij en je partner niet altijd op één lijn liggen. De sleur is vaak een kwestie van elkaar terugvinden. Dit kan natuurlijk tijd kosten, maar jullie moeten hier allebei jullie best voor doen. Benieuwd waaraan jij kan herkennen dat je relatie wel misschien in een sleur zit? Lees dan verder.

Minder gespreksstof

Het hebben van minder gespreksstof kan een indicatie zijn dat jullie relatie in een sleur zit. Het namelijk normaal in een sleur dat jullie elkaar niet opzoeken, aangezien je toch niet weet wat je precies aan elkaar wilt vertellen. Dus kan de sfeer zelfs ongemakkelijk voelen. Je hebt waarschijnlijk wel andere dingen, die voor jou een stuk waardevoller aanvoelen. Het beste om dit te stimuleren is om weer eens samen op date te gaan. Maak er weer eens iets romantisch van zodat je ook weer die vonk terug weet te vinden.

Spanning in de slaapkamer

Wanner je als koppel in een sleur zit dan is de seks of minder regelmatig, of jullie maken er een verplicht nummertje van. Dit is waarschijnlijk niet iets waar jullie naar streven. Wanneer jullie elkaar niet meer weten op de juiste manier weten te bevredigen, kunnen jullie hier in eerste instantie het beste over praten. Daarnaast is het misschien ook en aanrader om bijvoorbeeld nieuwe speeltjes of standjes te introduceren in de slaapkamer. Experimenteer bijvoorbeeld met lustopwekkers, of erotisch snoep. Wellicht brengt het jullie weer een gevoel van verbinding in de slaapkamer.

Lees ook:  Wat brengt een goede nachtrust u?