Hoe doe ik een silent disco organiseren?

11/01/2024
|
304
Hoe doe ik een silent disco organiseren?

Silent disco’s zijn de laatste jaren razend populair geworden onder een groot gedeelte van de bevolking. Het concept is eenvoudig maar toch briljant. In plaats van dat iedereen naar dezelfde muziek luistert die door de luidsprekers worden geblazen, dragen deelnemers ieder voor zich en draadloze koptelefoon. Dit stelt hun instaat om te genieten van verschillende muziekgenres en tegelijkertijd een gesprek te voeren zonder te schreeuwen. Als je overweegt zelf een silent disco te organiseren, ben je op weg zelf een onvergetelijk evenement te organiseren. In deze blog zit een stappenplan om je op weg te helpen naar een feest om nooit te vergeten!

Stap 1: planning en locatie

Wanneer je dit artikel leest om je eigen silent disco te organiseren, ben je al een heel eind! Je hebt al voor jezelf bepaald wat je gaat organiseren en dit is in principe al te zien als een concept op zich. Beslis vervolgens zelf over een datum, tijd en locatie van je evenement. De keuze van de locatie is wel cruciaal te noemen aangezien er voldoende plek moet zijn om iedereen om t kunnen laten dansen.

Stap 2: koptelefoons huren of kopen

Om zelf een silent disco te organiseren, heb je draadloze koptelefoons nodig voor je gasten. Je kunt ervoor kiezen om deze koptelefoons te huren bij een gespecialiseerd bedrijf of ze te kopen als je van plan bent om vaker silent disco's te organiseren. Zorg ervoor dat de koptelefoons volledig opgeladen zijn voor het evenement begint. Je wilt natuurlijk niemand met een lege koptelefoon opzadelen

Stap 3: DJ’S en muziek

Vervolgens is het belangrijk om te kiezen welke muziek je van plant bent te gaan draaien. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om speciaal een DJ inclusief digitale mixers in te huren, maar ook de optie om een spotify playlist te maken ligt op tafel. Het fijne aan een silent disco koptelefoon is dat je vaak meerdere kanalen aan kunt maken. Zo kun je gebruik maken van verschillende playlisten en heeft iedereen wel wat wils.

Gerelateerd nieuws  Waarom stijgen de grondstof prijzen zo hard?

Stap 4: tickets en promotie

Natuurlijk ligt het eraan of je het samen doet met je vrienden of er een hele happening van gaat maken, maar de tickets en promotie spelen een belangrijke rol. Begin op tijd met het promoten van je evenement en verkoop tickets. Silent disco evenementen zijn vaak populair, dus is het promoten belangrijk om een grote opkomst te kunnen verwachten.

Wil jij de promotie via een eigen website lopen, maar heb je moeite met het opbouwen van een eigen website? Neem dan eens een kijkje op onze website en wellicht heb je wat aan onze tips!

Stap 5 & 6: de avond zelf en evaluatie

Op de avond van het evenement, zorg ervoor dat je een team hebt om de koptelefoons uit te delen en te helpen met eventuele technische problemen. Laat je gasten weten hoe ze van kanaal kunnen veranderen op hun koptelefoons en moedig ze aan om te genieten van de vrijheid om te dansen op hun favoriete muziek.

Op het moment dat het feest is afgelopen is het belangrijk feedback te achterhalen van je gasten. Zo kun jij in de toekomst werken aan hetgeen wat beter kan en wat al goed ging! Ben jij bezig met het organiseren van een eigen feest en ben je op zoek naar de finishing touch? Lees dan onze tips om uw feest nog aantrekkelijker te maken!

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Wat zijn endemische soorten?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!