Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024
|
256
keuken

Een nieuwe keuken is net als een nieuwe badkamer een flinke investering. Daarom is het ook belangrijk dat de keuken aansluit op al jouw wensen. Wil je weten waar je allemaal op moet letten? In deze blog geven we een aantal tips die je kunt gebruiken tijdens het kopen van een nieuwe keuken.

Bepaal je budget

Wat wil je uitgeven aan je nieuwe keuken? Bepaal je budget, zodat je iets gerichter kan zoeken. Zo voorkom je dat je een keukenzaak binnenstapt  die alleen maar keukens verkopen die van een hogere budget zijn, dan waar jij naar opzoek bent. Sommige winkels verkopen keukens met hele hoge kortingen. Pas daar mee op. Het kan ook gewoon een trucje zijn dat ze eigenlijk hoger prijzen hanteren, zodat het lijkt of je een hoge korting hebt.

Zorg dat je beschikbare ruimte opmeet

Voordat je roekeloos op zoek gaat, is het belangrijk dat je beschikbare ruimte opmeet waar de nieuwe keuken komt te staan. Kun je nog gebruik maken van de oude leidingen of moeten er nieuwe leidingen aangelegd worden? Je kunt ook een plattegrond van de huidige keuken laten maken. Doordat jij de inzicht hebt van de afmetingen, kan een keukenspecialist je beter helpen. Keukenadvies nodig? Kijk bij een keukenzaak in Heerlen.

Gerelateerd nieuws  Zelf een tafel maken? 5 manieren

Garantie

Meestal krijg je garantie bij het kopen van een keuken. Voor de keukenapparatuur krijg je garantie bij de leverancier. Daarnaast krijg je 2 jaar wettelijke garantie bij de keukenzaak en het montagebedrijf.

Check de leveringsvoorwaarden

Bij op maat gemaakte keukens is het vaak zo dat dat ze een wat langere leveringstijd hebben. Je kunt dus niet verwachten dat de keuken dan binnen 2 weken geleverd is. Ga daar dan ook niet vanuit, want dan kan het alleen maar tegenvallen. Vraag altijd even de leveringsvoorwaarden na.

De keuze van het materiaal

Bij een keuken natuurlijk belangrijk dat het mooi materiaal is, maar ook praktisch. Natuursteen is vaak heel erg mooi, maar het is gevoelig voor krassen en ander soort vlekken. Bedenk dus daarom goed welke materiaalsoort je wil in de keuken. Natuurlijk kun je je ook laten adviseren in de winkel.

Ben jij een keuken prins(es)?

Ben jij vaak in de keuken te vinden? Kijk dan extra goed dat je een keuken kiest die aansluit bij jouw wensen en voelt als een droomkeuken. Als je vaak doet koken is het misschien wel handig om 2 ovens te hebben of extra pitjes in je fornuis. Als je vaak kookt, kan ik me voorstellen dat je misschien wat extra ruime keuken nodig hebt.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Last van de rug bij computerwerk?

21/02/2024

Meer in deze categorie

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

|
Wonen

Laat bloemen schitteren op papier

|
Wonen

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

|
Wonen

Wat te doen bij een stroomstoring

|
Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!