Houd jij ervan om zelf accessoires zoals armbanden te maken? Dan is het natuurlijk leuk om deze zelf te dragen of om ze cadeau te doen. Maar hoe tof is het om deze zelfgemaakte accessoires aan anderen te verkopen? In deze blog vertellen we waar je rekening mee moet houden als je zelf een eigen bedrijf wilt beginnen in de verkoop van zelfgemaakte spullen. Zo maak jij van je hobby je werk!

Bubbeltjes plastic als verpakkingsmateriaal

Als je orders binnen krijgt kun je gaan beginnen met het maken van de accessoires. Als ze eenmaal af zijn, is het tijd om in te pakken. Het is raadzaam om bubbeltjes plastic als verpakkingsmateriaal te gebruiken, omdat de bestelling zo veilig vervoerd kan worden. Door de bestelling te verpakken in bubbeltjes plastic kan het pakketje veilig getransporteerd worden. De extra laag bubbeltjes plastic biedt namelijk bescherming. Zo weet je zeker dat de bestelling veilig aankomt bij de ontvanger.

Webshop

Een eigen website maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Er zijn veel handleidingen te vinden waar stap voor stap staat uitgelegd hoe je een website kan maken. Je kan ook in bijvoorbeeld je vriendenkring rondvragen of er iemand is met enige ervaring die je kan helpen met het bouwen van een website. Je zult hier heel veel voordelen uit behalen omdat het tijd en moeite bespaard. Met een eigen website kunnen klanten namelijk zelf op een overzichtelijke en eenvoudige manier het assortiment bekijken en een bestelling plaatsen.

Social media

Promoot jouw bedrijf via social media om meer naamsbekendheid te krijgen. Social media is ook een perfect platform om jouw producten uit te lichten en om contact met klanten te onderhouden. Daarnaast kun je door middel van social media bijvoorbeeld winacties houden, waardoor meer mensen in aanraking zullen komen met jouw bedrijf. Er zijn allerlei verschillende social mediakanalen zoals Instagram, Pinterest en Facebook. Zorg ervoor dat je aanwezig bent op de kanalen waarop jouw doelgroep actief is. Zo bereik je de juiste mensen waardoor je zult merken dat je omzet zal stijgen.