Hoe zorg je voor meer omzet in je winkel

09/02/2021
|
155

Het halen van meer omzet uit je winkel is iets waar bijna iedere winkelier mee bezig is. Iedereen wil namelijk meer omzet binnen krijgen en daardoor harder groeien en meer verkopen maken. Om dit te bereiken zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Sommige van deze dingen zijn zeer tijds - en kapitaalintensief. Andere opties hebben maar weinig aandacht nodig om door te kunnen voeren. In deze blog gaan we beide van deze opties verder voorlichten aan de hand van verschillende voorbeelden.

Een analyze maken van je winkel

De eerste optie die je kunt doen is het maken van een analyze van je winkel en de huidige staat ervan. Dit is een zeer tijdrovende optie en zal in sommige gevallen ook kapitaalintensief kunnen zijn. Bij de analyze maak je een concrete beschrijving van je huidige winkel en de status hiervan. Aan de hand van cijfers kun je dan een lijst opmaken met de best verkopende en de slechtst verkopende producten. Op basis hiervan kun je een aanpassing doorvoeren waardoor je meer gaat focussen op een bepaald product en andere producten links laat liggen. Verder kun je ervoor kiezen om een kosten analyse op te stellen en op basis daarvan te bepalen of je kosten te hoog zijn. In het geval dat dit van toepassing is zal je moeten bezuinigen.

Gerelateerd nieuws  WordPress website tips

Kijk naar je concurrenten

Soms is meekijken bij concurrenten het beste wat je kan doen. Niet alleen geeft dit je waardevolle informatie, maar zorgt het er ook voor dat je weet wat je moet doen en weet je dus beter wat werkt en wat niet. Deze optie hoeft niet veel tijd in beslag te nemen of veel geld te kosten. Door enkele kleine werkzaamheden kun je al veel informatie krijgen van je concurrentie. Zo kan het bekijken van de website je meer inzicht geven over het assortiment en de werkwijze van de concurrent.

Kies voor een uitnodigende etalage

De derde en laatste optie bestaat uit het inrichten van je etalage. Deze optie is zowel kapitaal als tijdsintensief. Je gaat bij deze optie ervoor zorgen dat de etalage interessanter wordt en daardoor meer bekijks trekt. Uiteindelijk hoop je hiermee te bereiken dat er meer klanten bij je binnen komen en dus meer omzet gedraaid kan worden. Nieuw etalage materiaal kan dus een enorme impact hebben op je winkel en de gerealiseerde omzet.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!