Help ik heb muizen in huis!

22/07/2022
|
65
ongediertebestrijding

Muizen zijn de meest voorkomende ongedierte plaag in huis. Wanneer de temperatuur begint te dalen en de dagen korter worden komen de muizen een warme toevlucht zoeken in onze huizen. Ze zoeken door onze keukenkastjes opzoek naar verpakkingen waar ze doorheen kunnen knagen en laten duidelijke sporen van aanwezigheid achter, dankzij de uitwerpselen.

Als je ziet dat muizen jouw huis hebben gekozen om te leven, is het belangrijk dat je meteen actie onderneemt. In deze blog gaan we je vertellen waarom het belangrijk is om ongediertebestrijding in te schakelen.

Muizen vermeerderen zich ontzettend snel

Het is belangrijk om gelijk ongediertebestrijding in te schakelen omdat muizen zich ontzettend snel vermeerderen. Een muis kan namelijk al baby’s krijgen met een leeftijd van 4 tot 6 weken. Deze muis zal drie weken later bevallen van een nestje met 5 of 6 baby muizen. Moeder muis kan al gelijk weer opnieuw zwanger worden. Drie weken later zal ze weer bevallen van 5 – 6 baby muizen en die baby’s van het eerste nest? Die kunnen een week later al baren! Zo zie je dat het ontzettend belangrijk is om gelijk actie te ondernemen, want anders wordt het een heel erg moeilijk te bestrijden plaag.

Gerelateerd nieuws  Doe meer met je pc

Muizen dragen ziektes

Wist je dat muizen wel 35 verschillende ziektes kunnen overdragen? Ze kunnen je ziek maken doordat je jouw keukenkastjes schoonmaakt na hun bezoek. Maar ook als je aan het stofzuigen bent of aan het vegen. Dit komt namelijk omdat ze via hun ontlasting, urine en speeksel ziektes kunnen overdragen.

ongediertebestrijding

Voorkomen is beter dan genezen

In het geval van een muizenplaag is voorkomen zeker beter dan genezen. Zorg dat je alles in luchtdichte opbergbakken opruimt, zodat je het minder aantrekkelijk voor ze maakt. Plaats ook muizenvallen of muizengif op veilige plaatsen waar ze zouden kunnen komen. Als er dan eentje binnenkomt, kun je er meteen bij zijn.

Al een tijdje muizen?

Als je al een tijdje denkt dat je muizen hebt is het beter om professionele ongediertebestrijding in te schakelen. Muizen zijn namelijk een ontzettend moeilijk te bestrijden plaag omdat ze zich snel voortplanten en ook erg slim zijn. Daarnaast kunnen ze door muren, draden en eigenlijk bijna alles heen kauwen, dit kan zorgen voor ernstige waterschade en brandgevaarlijkheid veroorzaken.

Misschien ook interessant: oplossingen voor het bestrijden van wespen.

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

|
Wonen

Feiten en fabels omtrent infraroodpanelen

|
Wonen

5 elementen, die niet mogen ontbreken in je tuin

|
Wonen

Slimme hacks om energie te besparen

|
Wonen, Economie
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!