Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023
|
449
Bestrijden van wespen

Ze zijn niet te missen in de zomermaanden, wespen. Voornamelijk tijdens zomerse activiteiten als picknicks en barbecueën zijn ze niet geliefd. Alhoewel de frustratie geheel begrijpelijk is om de wespen uit de buurt te houden is het belangrijk dat dit op een milieuvriendelijke wijze gedaan wordt. Hier zijn een aantal milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen.

Voorkom wespennesten

De ideale situatie is om natuurlijk helemaal geen wespen in de buurt te hebben. Plekken waar wespen meestal hun nesten bouwen is in holle ruimtes. Dit kunnen bijvoorbeeld boomstammen zijn. Als er holle ruimtes in je huis aanwezig zijn zorg er dan voor dat deze dicht worden gemaakt om toegang voor de wespen te ontzeggen.

Maak een milieuvriendelijk nep nest

Ik hoor je denken ’wespennesten moeten toch voorkomen worden?’’ Dat klopt! Maar, een nep wespennest houdt de wespen toch echt weg. Wespen bakenen namelijk hun territorium vaak af en zullen daarom ook andere nesten niet betreden. Deze kun je zelf maken van plastic of papier.

Geurkaarsen bestrijden wespen

Geuren als citronella, lavendel en munt houden wespen en andere insecten weg. Plaats deze kaarsen op veel gebruikte zit-en eetplekken. Deze kunnen ook in de buurt van prullenbakken geplaatst worden zodat de wespen niet op de geur van voedsel afkomen.

Gerelateerd nieuws  Starten met sporten kan op ieder moment

Natuurlijke wespenverjagers

Er zijn ook verschillend mengsels op natuurbasis die thuis gemaakt kunnen worden om de wespen weg te jagen. Zo is bijvoorbeeld bewezen dat kruidnagel wespen weghoudt. Maak een mengsel van water met kruidnagel en bewaar het mengsel in een leeg spray flesje. Liever zelf de moeite niet doen maar gewoon kopen? Shop dan hier wespenverjagers.

Houdt de eettafels schoon

Het is van cruciaal belang om de eettafels continue schoon te maken en voedselresten niet te bewaren. Wespen worden namelijk gelokt door deze voedselresten. Zorg ervoor dat deze zowel binnen als buiten niet liggen. Ook is het essentieel om vuilnisbakken schoon te houden en af te sluiten.

Blijf rustig

Tot slot het belangrijkste: blijf te allen tijde rustig. Ook al is het akelig dat de wespen zo dicht bij je in de buurt komen is het voor je eigen veiligheid toch van belang je rustig te houden. Wespen kunnen namelijk door veel bewegingen agressief worden doordat zij zich ook bedreigd voelen. Probeer daarom langzaam te bewegen zonder extreme bewegingen te maken.

Probeer wespen alleen te bestrijden als ze een oprechte bedreiging vormen voor de gezondheid van mensen. Met deze methoden kunnen de wespen op een milieuvriendelijke manier op afstand gehouden worden.

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

Tips voor de schoonmaak van schoenen

|
Lifestyle

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

|
Gezondheid, Lifestyle
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!