Help! Ik heb een kalknagel

11/09/2021
|
202
kalknagel behandeling

Een gezond lichaam begint met… gezonde voeten! Regelmatig je voeten checken is belangrijk, net als de verzorging ervan. Kleine kwaaltjes, zoals een kalknagel, kunnen zo opspelen maar zijn ook snel en makkelijk te behandelen.

Stel: je ziet dat je teennagels een gelige of bruine kleur hebben gekregen en je merkt dat ze snel afbrokkelen, is de kans groot dat je te maken hebt met een kalknagel. Zo’n kalknagel ontstaat doordat de slechte schimmels op je huid- je hebt goede en slechte schimmels- de overhand krijgen en daardoor de huid kunnen binnendringen. Je hebt grotere kans om last te krijgen van zulke schimmels, en dus een kalknagel, in een warme en vochtige omgeving. Ook als je een lage weerstand hebt, kun je sneller een schimmelinfectie of kalknagel krijgen. Het is helemaal niets om je voor te schamen, want zo’n vijf procent van de Nederlandse bevolking heeft last van een kalknagel.

Voorkomen van een kalknagel

Gelukkig zijn er manieren waardoor je de kans op een kalknagel aanzienlijk kunt verkleinen. Goede, ventilerende schoenen bijvoorbeeld, bieden de slechte schimmels minder gelegenheid om zich te nestelen. Ook is het belangrijk om je voeten goed te drogen als je hebt gedoucht, want op vochtige plekken voelen de schimmels zich heerlijk thuis. Als je in openbare ruimtes bent (denk aan het zwembad of sportschool) is het aan te raden om altijd schoeisel of slippers te dragen. Je loopt dan zelf minder risico op infecties en kalknagels en voorkomt ook dat je misschien zelf mensen aansteekt. Schimmels die de boosdoeners zijn voor kalknagels, kun je namelijk overdragen op anderen. Kalknagels kunnen niet alleen voorkomen op je voeten, maar ook op je handen. Het ziet er hetzelfde uit en in beide gevallen kunnen je nagels dik en broos worden.

Gerelateerd nieuws  Het belang van uithoudingsvermogen

Kalknagel behandeling

Na deze smeuïge en misschien wat angstaanjagende details is er ook goed nieuws: kalknagels zijn makkelijk zelf te behandelen. Er zijn bijvoorbeeld anti-schimmelnagellak, vloeistoffen en pennen die je bij vrijwel iedere drogist kunt krijgen. Kun je niet direct vinden wat je zoekt, zijn er ook online genoeg middeltjes te vinden voor een kalknagel behandeling. Helpen deze middelen niet, dan kun je overwegen om over te gaan op een kuur of laserbehandeling. Soms heb je ook geduld nodig: de schimmels zijn vaak snel weg, maar het kan maanden duren voordat je nagel er weer mooi uitziet.

kalknagel behandeling

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Last van de rug bij computerwerk?

|
Gezondheid

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

|
Gezondheid, Lifestyle

Het belang van uithoudingsvermogen

|
Gezondheid

Wat is de Wim Hof-methode?

|
Gezondheid
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!