Gezond en snel afvallen

07/10/2021
|
187
dieet shakes

Wil je een paar kilo kwijt en een beter figuur? Met deze simpele, gezonde en natuurlijke tips verlies je snel een paar kilo binnen een paar weken, en voel je je een stuk fitter! In dit artikel vertellen wij je hoe je het beste een paar kilo verliest.

Makkelijk, gezond en snel afvallen

Snel afvallen dat wil iedereen, maar we weten ook allemaal dat diëten meestal erg smerig en onprettig zijn. Toch willen we snel een paar kilo kwijt. Hieronder vind je vijf natuurlijke tips die je helpen om snel en gezond een paar kilo kwijt te raken.

Weg met geraffineerde suikers!

Je wilt het liefste suikers blijven eten, dus je gaat op zoek naar andere oplossingen. Zoals magische workouts, pillen en dieet shakes waardoor je ‘kunt eten wat je wilt’. Je wilt afvallen, maar toch koekjes en snoep blijven eten.

Suiker is nu eenmaal verslavende rommel. Het is niet goed voor je lichaam en je wordt er o.a. dik (en futloos) van en het helpt je absoluut niet wanneer je wilt afvallen. Geraffineerde suiker is ontdaan van vetten en vezels, die er normaal voor zorgen dat je vol raakt. Hierdoor kun je geraffineerde suikers eindeloos blijven eten. De meeste suikers zijn te vinden in: koekjes, cup cakes, taarten, chocolade, frisdrank en Cruesli.

Zorg ervoor dat je deze suikers gaat vermijden. In het begin is dat lastig, maar zodra je er aan gewend bent, zul je merken dat je een stuk energieker wordt en dat je zult gaan afvallen.

Vermijd snelle koolhydraten

Snel afvallen doe je niet met snelle koolhydraten. Snelle koolhydraten zijn koolhydraten die zo snel worden verwerkt, dat je lichaam ze behandelt als suikers. Het gaat hierbij opnieuw om producten die sterk bewerkt zijn, denk hierbij aan: wit brood, pasta, cake, etc.

Gerelateerd nieuws  Ideaal wanneer je een ploegendienst hebt

Kies zoveel mogelijk voor volkoren producten en eet kleine porties koolhydraten. Baseer je dieet vooral op groente, fruit, noten, peulvruchten, zaden, vis, vlees en tofu. Lekker natuurlijk en zonder suikers en koolhydraten.

Kies voor planten

Eet planten. Elke dag, meerdere keren per dag. Eten dat groeit aan een boom, een plant, aan een struik of uit de grond is erg gezond.

Planten zijn ontzettend gezond, en we eten ze veel te weinig. Hoe meer je voeding bestaat uit planten, des te sneller je zult gaan afvallen. Eet salades, maak smoothies en maak gebruik van verse groenten bij het avondeten. Snack met groente, ontbijt met groente en fruit en lunch en diner met groente.

Eet meer eiwitten

Voeg meer eiwitten toe aan je maaltijden en tussendoortjes om sneller af te vallen. Dit kun je doen door te kiezen voor peulvruchten, tofu, tempeh, kwark, eieren, gevogelte en vis.

Daarnaast is eiwit een belangrijke bouwstof voor je spieren. Het helpt je sneller te herstellen na het sporten, zo haal je meer uit je workout. Verder geven eiwitten je een verzadigd gevoel, je blijft langer vol zitten.

Door te ontbijten met wat eiwit, in plats van koolhydraten begin je de dag goed. Je zult minder honger hebben, waardoor je makkelijker van de koekjes af zult blijven.

Ga meer bewegen

Simpel zat ga aan een sport doen, ga lekker bewegen. Minimaal een keer per week. Iedere calorie die je verbrandt wordt niet opgeslagen als vet. Door meer te bewegen maak je afvallen een stuk gemakkelijker, zeker wanneer je een paar kilo kwijt wilt. Ook zorgt meer beweging ervoor dat je je beter gaat voelen. Zeker als je een beetje conditie hebt opgebouwd.

Dus kom in actie! Bewegen is gezond, fijn en goed voor je figuur!

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Last van de rug bij computerwerk?

|
Gezondheid

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

|
Gezondheid, Lifestyle

Het belang van uithoudingsvermogen

|
Gezondheid

Wat is de Wim Hof-methode?

|
Gezondheid
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!