Een nieuwe badkamer

01/07/2021
|
128
waterkering voor de douche

De huizenmarkt staat momenteel in brand. Een verbouwing van de badkamer is op dit moment veel interessanter om zo extra woongenot voor jezelf te creëren. De verbouwing van de badkamer geeft namelijk het idee alsof er een nieuwe kamer wordt toegevoegd aan het huis. Daarbij kan het ook praktische voordelen geven. Omdat er veel komt kijken bij de verbouwing van de badkamer hebben we een lijst samengesteld met een aantal handige tips voor de badkamer.

Zoveel mogelijk la’s

Als eerste is het handig om zoveel mogelijk la’s te hebben. Extra lades zorgen er namelijk voor dat jij meer spullen kwijt kunt. Je hoeft zo niet meer die handdoek op je kamer te halen. Daarnaast betekent dit ook dat iedereen zijn of haar eigen la heeft. Dit voorkomt weer dat je elkaar steeds moet vragen of je alsjeblieft bij die la mag. Dit kan veel ruzies in de ochtend besparen als iedereen nog niet hele wakker is en sommige mensen misschien een ochtendhumeur hebben.

Geen badkamer meer die onder water staat

Mocht je nu een douche hebben waar je gewoon in kunt lopen zonder de deur open te maken dan heeft je badkamervloer waarschijnlijk al eens onder water gestaan. Bij de inloopdouche is dit een vaak voorkomend probleem. Het afvoerputje zit vol met haren of met shampoo en daar gaat het water dan. Het opruimen van al dit water is meestal geen pretje. Het zou gewoon fijn zijn als dit niet zou gebeuren. Speciaal voor deze gevallen is er de waterkering voor de douche. Dit systeem houdt het water tegen en zorgt er dus voor dat de vloer van de badkamer droog blijft. Lees hier meer informatie over een waterkering voor de douche!

Gerelateerd nieuws  Wat te doen bij een stroomstoring

Vloerverwarming op de badkamer

Als je dan toch met de douche bezig bent is het ook slim om eens te kijken naar vloerverwarming. Het is namelijk echt pas luxe als je kunt douchen met warme voeten. Er kan worden gekozen voor een alleen vloerverwarming in de douche maar ook voor vloerverwarming in de hele badkamer. Dat is namelijk net weer wat lekkerder wakker worden elke ochtend. Vloerverwarming is echt net een stukje extra luxe.

Een teruggeplaatste plint

Sommige mensen hebben nu eenmaal niet zoveel plek voor een badkamer. Voor deze badkamers geldt dat er zoveel als mogelijk plaats behouden moet worden. Door te kiezen voor een teruggeplaatste plint win je weer een aantal vierkante decimeters terug. Het maakt met name het lopen door de badkamer veel gemakkelijker. Bovendien zorgt het er bijvoorbeeld voor dat je de voeten onder het bad kan plaatsen terwijl je de kinderen in bad doet. Wel zo makkelijk.

Recent

Last van de rug bij computerwerk?

21/02/2024

Zo handig is klittenband voor je kleding

10/02/2024

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

29/01/2024

Het belang van een betrouwbare energieopslag

23/01/2024

Duurzaam beheer van restafval

19/01/2024

Meer in deze categorie

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

|
Wonen

Wat te doen bij een stroomstoring

|
Wonen

De opkomende interieur trends in 2024

|
Wonen

De kracht van een nieuwe tuin

|
Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!