Waar moet je op letten bij een taxatie?

07/04/2021
|
186
taxeren Venlo

Als u een hypotheek wilt nemen, heeft u bijna altijd een taxatierapport nodig. Dit kunt laten doen door een makelaar in te schakelen. De makelaar let tijdens het taxeren van de woning op de volgende punten:

  • De huidige huizenmarkt
  • De ligging en omgeving van het huis
  • De oppervlakte en inhoud van het huis
  • Type huis en indeling
  • Energiebesparing en de isolatie van het huis
  • Wat voor materialen er gebruikt zijn
  • Staat van de woning
  • Bestemmingsplan
  • Het bouwjaar van het huis

De basisinformatie van de woning

Hier wordt gekeken naar wat voor woning het is. Is het een villa, huis of appartement. Hoeveel natuurlijk valt er in het huis en hoe is de indeling van het huis? De oppervlakte wordt gemeten en de inhoud van het huis. En er wordt naar het bouwjaar van het huis gekeken.

De ligging en omgeving van het huis

Bij het taxeren van het huis wordt gekeken naar de voorzieningen en de bereikbaarheid. In de toekomst kan er een spoorlijn of snelweg naast de woning komen te liggen. En tot slot is het belangrijk om te weten voor hoeveel de huizen in de omliggende omgeving de laatste tijd verkocht zijn. Al deze punten worden meegenomen in de schatting naar de waarde van de woning.

Staat van de woning

Om een duidelijker beeld te krijgen van de woning, wordt er gekeken naar de geschiedenis van de woning. Zo wordt er gekeken naar het energielabel van de woning. Is het huis geïsoleerd en bespaart het energie? Dan wordt er gekeken naar het gebruik van materialen in de woning. Een verbouwing kan bijvoorbeeld een positieve uitkomst hebben op uiteindelijke taxatie van het huis. Bovendien wordt ook de staat van de woning gecontroleerd. Wanneer u (als potentiële koper) veel tijd, geld en energie moet investeren in een renovatieproject, dan heeft dat uiteraard een impact op de waarde van de woning.

Gerelateerd nieuws  Waar moet u opletten bij het bijmaken van een sleutel?

De huidige huizenmarkt

De taxateur is altijd goed op de hoogte over de huidige huizenmarkt en ook de markt in specifieke omgevingen. Omdat de taxateur goed op de hoogte is over de huizenmarkt kan die een goede inschatting maken over de waarde van de woning. Is de vraag hoog, maar het aanbod laag? Dan zal de waarde van taxatie van het huis uiteraard hoger uitvallen.

Taxeren Venlo

Taxateurs in Venlo werken meestal in een gebied niet meer dan 20 kilometer rond hun kantoor, zodat ze de lokale vastgoedmarkt begrijpen. Daarnaast kost de taxateur ook geld. De kosten kunnen een percentage zijn van de waarde van een huis, maar taxateurs hanteren steeds vaker vaste prijzen. Voor het taxeren in Venlo heb je verschillende aanbieders, maar het is altijd fijn om iemand te hebben die de markt door en door kent en al veel ervaring heeft in het vak. Daarom als u een huis wilt kopen in Venlo kunt u taxeren Venlo inschakelen om u hierbij te helpen.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

|
Wonen

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

|
Wonen

Laat bloemen schitteren op papier

|
Wonen

Een evenement organiseren? De checklist!

|
Dienstverlening
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!