Deze dingen hebben een negatief effect op je libido

22/09/2022
|
395
liefde

Je verwacht het misschien niet, maar sommige producten zijn echt killing voor je lustgevoelens. Deze kun je dus het best links laten liggen wanneer je een romantisch avondje hebt gepland met je partner.

Mint

Mint? Mint is verfrissend, maar het is niet bevorderlijk voor je libido. Menthol werkt namelijk testosteron verlagend en dat wil je natuurlijk niet wanneer je op een date gaat. Een pepermuntje voordat je naar je afspraakje gaat, is dan ook meer dan voldoende.

Kaas

Ja, we moeten toegeven: wij zijn wel cheese lovers. Toch draagt het niet bij aan meer romantiek. De stofjes in kaas zorgt namelijk voor een verwarrend effect op je hormonen. Had je een romantische avond gepland met een kaasfondue of kaasplankje? Die gerechten kun je beter bewaren voor een andere avond.

Drop

Van Nederlanders wordt vaak verwacht dat ze dropliefhebbers zijn, maar ze zijn niet bevorderlijk voor je seksleven. Ook drop heeft een negatief effect op je testosteronspiegel. Sla een dropje dus maar af de volgende keer.

Eten uit frituur

Niets is zo fijn als een relax avondje waar jij en je partner aandacht voor elkaar hebben. Kaarsen aan, film erbij en in plaats van zelf koken, eten bestellen. Ga je in dit geval voor friet of ander gefrituurd eten (snacks of loempia’s), verlaagt dit je zin in een stomend toetje nadien. Gefrituurd eten zorgt namelijk voor een verlaagde spermaproductie en ook bij vrouwen heeft het een negatief effect op de vruchtbaarheid.

Gerelateerd nieuws  Reinders: een nieuw Nederlands modemerk in opkomst

Alcoholische drankjes

Nee, een biertje kan heus geen kwaad, maar wanneer je echt te diep in het glaasje hebt gekeken kun je je sneller moe worden en voel je je minder lekker. De kans wordt dus kleiner dat je na een leuke avond nog met een leuk iemand naar huis gaat.

Dit heeft wél een positief effect

Welke producten moet je dan wel in huis halen om de lustgevoelens van jou en je partner op te wekken? Nou, eigenlijk heb je nog genoeg keuze naast rush poppers. Tomaat, chocola, Asperges mogen bijvoorbeeld wel op je boodschappenlijstje. Schenk ook gerust één drankje in, want daardoor voel je je wel vrijer waardoor je meer open staat voor seks.

Lees ook: kun je wijn in de vriezer bewaren?

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

Tips voor de schoonmaak van schoenen

|
Lifestyle

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

|
Gezondheid, Lifestyle

Kun je wijn in de vriezer bewaren?       

|
Lifestyle

De meest gebruikte seksspeeltjes

|
Lifestyle
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!