De woningcrisis

03/09/2021
|
44
verhuisbedrijf maastricht

Het is voor starters, alleenstaanden en herstarters momenteel erg moeilijk om een huis te kopen. De huizenprijzen stijgen alleen maar en met een modaal inkomen is het steeds lastiger om een woning te kunnen financieren. Maar hoe is deze woningcrisis ontstaan? En komt er ooit een einde aan?

Hoe komt deze woningcrisis?

De bankencrisis van 2008 zette de economische groei onder druk waardoor de bouw sterk terug liep. De bouwvakkers die op dat moment zonder werk zaten zijn een andere baan gaan zoeken. Dit zorgde jaren later ervoor dat er een tekort aan bouwvakkers ontstond met als gevolg dat het duurder werd om een nieuw huis te bouwen. Met het aantal toenemende gezinnen ontstond er al snel een woningtekort en hierdoor begonnen de prijzen langzaamaan te stijgen. Daarnaast kan er door woningkopers minder geld worden geleend dan een aantal jaar geleden als gevolg van het strengere woningmarktbeleid. Ook moet er meer eigen geld worden ingelegd. Met het huidige leenstelsel van een aantal jaren geleden wordt het bijna onmogelijk om een woning te kopen voor starters met de huidige woningprijzen. Helaas komt daar komt daar voorlopig nog geen verandering in en mogen de zakenlui met veel vermogen de bestaande woningen blijven opkopen om vervolgens te verhuren voor de hoofdprijs.

Gerelateerd nieuws  De aluminium vlaggenmast is populair

De verhuisbedrijven in Maastricht

Het woningtekort lijkt dus niet te minderen en de verhuisbedrijven in Maastricht hebben het drukker dan ooit. De komende jaren wil de overheid snel en goedkoop woningen bouwen maar dit wordt wel lastig. Er moet rekening worden gehouden met geluidsoverlast, de stikstofcrisis en PHA's.

Mocht je wel een huis hebben kunnen kopen let dan goed op de hypotheek, ga langs een notaris om papieren te ondertekenen voor de overdracht en regel al je verzekeringen. Misschien ook nog een kleine verbouwing met een nieuwe badkamer erin?  En als je dat allemaal hebt geregeld kun je gaan ontspannen want het verhuisbedrijf in Maastricht regelt de gehele verhuizing van je spullen. Met al hun hulpmiddelen en ervaring zorgen ze dat je binnen een dag bent verhuisd. Zodat jij kunt genieten van je nieuwe thuis.

 

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

|
Wonen

Feiten en fabels omtrent infraroodpanelen

|
Wonen

5 elementen, die niet mogen ontbreken in je tuin

|
Wonen

Slimme hacks om energie te besparen

|
Wonen, Economie
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!