De kracht van een goede makelaar

10/07/2021
|
171
makelaar Roermond

Als je ooit je eigen huis hebt verkocht in Roermond of omstreken, weet je vast en zeker hoe moeilijk dit kan zijn. Bij de verkoop van je huis kun je potentiële kopers namelijk geen keuzemogelijkheden bieden. De koper weet dat jij wilt verkopen én dat jij doorgaans geen of weinig alternatieven hebt. Daarnaast ben je vaak ook nog op emotioneel vlak gehecht aan jouw renovaties, terwijl de koper hier totaal geen waarde aan hecht. Hij kijkt met een kritische blik en zal geen blad voor de mond nemen. Daarbij kun je als verkoper ook niet neutraal zijn, je wilt immers tot verkoop overgaan. Een makelaar uit Roermond of omstreken kan de verkoop echter een stuk eenvoudiger maken.

De makelaar uit Roermond kan dit oplossen

Een groot voordeel dat de makelaar bezit is: het bezitten van een portefeuille. Hij is niet genoodzaakt dit pand te verkopen en kan opties bieden. Hierdoor heeft de potentiële koper een schijnbare vrijheid. Hij zal de potentiële kopers ook niet teveel pushen en ze rustig laten rondkijken. Dit komt omdat hij pas kan overgaan tot verkoop, zodra alle partijen zich goed voelen bij de transactie. Ongeacht het feit dat de makelaar commissie betaald krijgt door één opdrachtgever, neemt hij een adviserende rol aan, focust zich op zijn klanten en biedt hen keuzevrijheid aan.

Gerelateerd nieuws  Feiten en fabels omtrent infraroodpanelen

Focussen op de klant betekend zijn keuze accepteren

Een makelaar uit Roermond blijft tijdens het proces neutraal. Hij is net als een dokter niet emotioneel betrokken bij de uitkomst. Dit pand is slechts een optie, want er zijn nog genoeg andere mogelijkheden. De makelaar is er juist om de klant te helpen bij het nemen van een beslissing, onafhankelijk van het resulterende besluit van diegene.

Adviseren is een kracht

Als je als makelaar uit Roermond de potentiële koper vrijheid van keuze-opties kunt geven, dan heb je een geweldige invloed: de klant weet, of veronderstelt, namelijk dat je rekening houdt met zijn of haar belangen. De klant zal vervolgens sneller naar de makelaar luisteren, wat de potentiële verkoop ten goede komt. Verkopen is namelijk altijd een 2-richtingsproces, een soort relatie. Zowel de klant als verkoper moeten in staat zijn om naar elkaar te luisteren. Zodra dit het geval is, creëert de makelaar het moment van verkoop.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

|
Wonen

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

|
Wonen

Laat bloemen schitteren op papier

|
Wonen

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

|
Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!