De ins en outs van een influencer

02/09/2022
|
60
Influencer marketing

Wat is een influencer?

Voor vele is bekend wat een influencer is, maar voor andere is dit een nieuw begrip. Dus even kort uitgelegd; een influencer is iemand die invloed uitoefent via hun social media kanalen op hun volgers. Ze beïnvloeden hun volgers door te laten zien wat voor cool leven ze lijden en vaak om gesponsorde producten te laten zien aan hun volgers. De meeste influencers bevinden zich op Instagram omdat dit een platform is waar het gemakkelijkst volgers te genereren zijn. Sommige influencers maken gebruik van meerdere social media kanalen.

Wat doet een influencer?

Een influencer is een ‘’bekend’’ persoon die zijn/haar social media kanalen gebruikt om producten en/of diensten te laten zien aan hun volgers. Influencers laten een lifestyle zien die interessant is om naar te kijken, vakanties, chique restaurants en designerkleding. Ze genereren hierdoor volgers waardoor het interessant wordt voor bedrijven om samen te werken met deze mensen. Bedrijven zien kansen om hun product aan zoveel mogelijk mensen voor te leggen.

Inkomsten van een influencer

Social media kanalen zijn in de meeste gevallen gratis te gebruiken, met een aantal uitzonderingen zoals OnlyFans. Het leven van een influencer is niet gratis, ook al laten sommige dit wel zo lijken. Zij moeten ook hun maandelijkse lasten betalen en de meeste hebben als hun inkomstenbron influencer zijn. Er zijn overigens influencers die naast hun reguliere baan het erbij doen omdat ze hierin interesse hebben.

Een influencer wordt benaderd door bedrijven om hun producten of diensten te promoten tegen een vast bedrag of per verkocht product, dit noem je influencer marketing. De marketing strategie hierachter is dat de volgers van de influencers hun vertrouwen op de producten die zij promoten. Het lijkt namelijk of zij deze zelf ook gebruiken, dus dan moet het wel goed zijn. Influencers kunnen op verschillende manieren betaald krijgen. De kleinere influencers krijgen gratis producten opgestuurd of een affiliate link. Dit betekent dat ze betaald worden per verkocht product via deze link. Grotere influencers werken meestal met een vast bedrag per geplaatst bericht. Dit bedrag is afhankelijk van het aantal volgers en de naamsbekendheid van de persoon.

Gerelateerd nieuws  Why fishing can be fun!

Influencer worden?

Veel mensen willen graag influencer worden, maar bedenk je wel dat er veel competitie is. Er zijn al zoveel influencers op alle social media kanalen dat je met unieke content moet komen om ertussen te komen. Het kan ook helpen om mee te doen aan programma’s op tv of samenwerkingen proberen te krijgen met andere influencers. Meestal zijn influencers wel bereid om een samenwerking aan te gaan met andere influencers als je een sympathiek persoon bent of een kleine prijs wilt betalen. Maar een ding moet je niet vergeten; laat je niet misleiden door het mooie wat je ziet, er zit meer achter dan de meeste mensen denken. Niet alles in het leven gaat over likes, comments en volgers.

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

|
Algemeen, Lifestyle

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

|
Algemeen

Een Adembenemende Ervaring: De zoektocht naar de beste luchtdruk vibrator

|
Algemeen

Je producten wereldwijd aanbieden

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!