Een eigen bedrijf beginnen

04/12/2021
|
194
Ean code aanvragen

De coronapandemie zorgt ervoor dat veel mensen thuiszitten. Zij kunnen na 17 uur niet meer naar buiten en beginnen zich dus terecht te vervelen. Het beginnen van een eigen onderneming naast het werk is een dan een prima idee. Het meest voor de hand ligt vanwege de coronapandemie een webshop. In een webshop kunnen producten of diensten verkocht worden. Het voordeel van een webshop is dat men producten en diensten kan verkopen aan mensen over de hele wereld. De potentiële afnemersmarkt is dus enorm. Het voordeel hiervan is dat het heel makkelijk is om te groeien mits je natuurlijk een goed idee hebt. Zonder een goed idee zul je niet ver komen. Waarom zouden mensen dan jouw product moeten kopen of jouw diensten moeten afnemen? Dat is het belangrijkste. Wat is jouw unieke verhaal achter jouw product of dienst.

Online vindbaarheid

Nadat de webshop is opgericht en jouw unieke verhaal achter het product of de dienst bekend is, kun deze gaan verkopen. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat mensen bij jouw webshop stoppen. Dit kun je vergelijken met een winkelstraat waarin jij een winkel helpt. Mensen lopen constant langs alle winkels. De uithangborden en etalages van de winkels zorgen ervoor dat jij naar binnenloopt en gaat kijken. Op internet is dit niet anders. Jij moet ervoor zorgen dat mensen jouw webshop bezoeken. Dit kun je doen door Google-optimalisatie of social media-optimalisatie. Zo zorg je ervoor dat jij de mensen bereikt die geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst. Mensen moeten weten dat je bestaat en wat jouw unieke verhaal is. Alleen zo slaagt jouw nieuwe webshop!

Gerelateerd nieuws  De beste studentenjobs van het moment

Lees ook Je producten wereldwijd aanbieden

Ean code aanvragen

EAN codes aanvragen

Een ding wat vaak wordt vergeten bij het opstarten van een webshop is de aanvraag van de EAN codes. Het is in Europa de standaard dat ean codes aangevraagd worden. De EAN code is een unieke code die wordt gekoppeld aan een bepaald product. Alle codes zijn terug te vinden in het Europese codeboek waarin dus alle producten worden vermeld. Het voordeel van het gebruik van EAN codes is dat deze uniek zijn. Dit zorgt ervoor dat je producten heel eenvoudig uit elkaar kunt houden. Ideaal voor het bijhouden van de voorraden en de inkoop van producten. Zo weet je precies over welk product je het hebt. De afkorting EAN staat overigens voor European Article Numbering. De code bestaat meestal uit een 13-tal cijfers. De grote hoeveelheid cijfers maakt het mogelijk om voor elk product een unieke code te creëren. De EAN codes kunnen online worden aangevraagd via diverse websites.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Het belang van klantbeleving bij merkloyaliteit

|
Algemeen, Economie

Hoe verpakking efficiëntie en productiviteit verbetert

|
Economie

Belang van verpakking bij een efficiente supply chain

|
Economie

Slimme hacks om energie te besparen

|
Economie, Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!