Beter slapen doormiddel van een verzwaringsdeken

15/02/2021
|
200
Beter slapen

Slaapt u de laatste tijd minder goed en heeft u al meerdere dingen uitgeprobeerd? Zoals thee drinken voor het slapen gaan, lavendel spray op de kussens spuiten of mediteren voor het slapen gaan. Maar helpen deze dingen niet om uiteindelijk beter te slapen? Beter slapen wil natuurlijk iedereen. Dan is het mogelijk om een verzwaringsdeken te gebruiken. Dit product kan de slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Hieronder worden een aantal aspecten over een verzwaringsdeken uitgelicht om uiteindelijk beter te kunnen slapen.

Beter slapen en hormonen

Verzwaringsdekens bevorderen de afgifte van verschillende hormonen. Zoals het hormoon serotonine. Dit zorgt ervoor dat pijnprikkels beter worden verwerkt. Ook zorgt de deken ervoor dat het stresshormoon cortisol wordt verlaagd. De deken geeft een subtiele druk door het zwaardere gewicht, waardoor het lichaam een gevoel krijgt van veiligheid en geborgenheid. Dit zorgt voor een euforisch gevoel van volledige ontspanning van je lichaam en zenuwstelsel. Daarnaast wordt er nog een hormoon afgegeven, het slaaphormoon melatonine. Dit kan ervoor zorgen dat je vrediger, dieper en sneller in slaap valt. Al deze hormonen zorgen ervoor dat je de volgende ochtend fitter en productiever. Dit leidt tot een beter humeur door de dag heen. Beter slapen is nog nooit zo makkelijk geweest, je hoeft alleen een verzwaringsdeken aan te schaffen.

Gerelateerd nieuws  In de lockdown sporten doe je zo! 

Een deken voor chronische pijn

Mensen die aan chronische pijn lijden, kunnen zelfs de voordelen ervaren van een verzwaringsdeken. De subtiele druk van de deken geeft een pijnstillend effect, waardoor ze beter slapen. De pijn bevindt zich door de druk niet meer op één specifieke plek maar verspreid zich over het gehele lichaam. Zelfs dit is al een grote verlichting voor de mensen met chronische pijn. Het kan zelfs voorkomen dat lopende behandelingen bij de patiënten worden ingekort of onderbroken door het gebruik van dit deken.

Vraag om hulp

Een verzwaringsdeken is een medisch hulpmiddel en daarom is het bij sommige ziektes (cardiovasculaire, ademhalings- of bloedsomloopproblemen) belangrijk dat er vooraf om advies wordt gevraagd bij hun huisarts. Ook mensen met scoliose en diabetes moeten om advies vragen voordat ze deze deken aanschaffen.

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

Last van de rug bij computerwerk?

|
Gezondheid

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

|
Gezondheid, Lifestyle

Het belang van uithoudingsvermogen

|
Gezondheid

Wat is de Wim Hof-methode?

|
Gezondheid
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!