Twee verrassende geheimen voor gezond oud worden!

26/11/2021
|
99
drempelhulp rubber

We kennen in Nederland allemaal wel de schijf van vijf. De meeste adviezen daarin kennen we ook wel. Maar, wist je ook dat het eigenlijk nog beter kan? Hier wat verrassende tips voor een lang en gezond leven. Denk jij dat je het wel weet? Benieuwd naar jouw kennis? Lees dan verder.

Groente en fruit, maar dan veel meer

Iedereen kent wel de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente en fruit in Nederland. In Nederland wordt ons geadviseerd om minimaal 250 gram groente te eten en twee stuks fruit. Bij één stuk fruit gaat men uit van ongeveer 100 gram. Maar, wist je dat in bijvoorbeeld Denemarken de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit 600 gram is?

Wat is nu goed? Uit nieuw onderzoek komt naar voren dat ongeveer 800 gram groente en fruit per dag goed is. Verder is het ook nog van belang dat je flink varieert met de soorten groente en fruit en dat het niet is voorgesneden. Met name voorgesneden fruit en groente bevat minder voedingsstoffen. Over het algemeen wordt verder geadviseerd om het bij 2 a 3 stuks fruit te houden.

Ook bij groente en fruit in de diepvries of in potjes is er sprake van een vermindering van de hoeveelheid voedingsstoffen. Toch valt dit gelukkig wel redelijk mee. Wat verder gezond is, dat is om voor biologische groente en fruit te kiezen. Als we daarbij ook nog naar het milieu kijken, kies dan ook voor lokale groente en fruit.

Gerelateerd nieuws  Meditatie is gereedschap voor je brein en rust

drempelhulp rubber

Gevecht tegen drempelhulp rubber

Drempelhulp van rubber? Waar gaat dit over? Hier wordt het jou uitgelegd.

Vasten kennen we allemaal wel. Na 24 uur vasten gaat het lichaam magische dingen doen. Oude cellen en verkeerd gevouwen eiwitten worden dan namelijk opgeruimd. Nou ja het woord opruimen is niet geheel correct: ze worden recycled. Een mooi systeem dus.

Wat je vaak ziet, is dat bij dementie het lopen ook moeilijker gaat. Dan heb je bijvoorbeeld een drempelhulp van rubber nodig en een rollator. Het interessante is dat Alzheimer ontstaat doordat oude cellen zich opstapelen. Met het vasten zorg je ervoor dat dit opstapelen, minder kans maakt. Eenvoudig weg omdat de oude cellen dus gerecycled worden. Een drempelhulp van rubber is ontzettend fijn, als je het nodig hebt. Maar als je dat kunt voorkomen is het natuurlijk superfijn.

Nog langer vasten? Dat is ook niet echt handig, want dan ga je richting de processen die niet goed zijn voor het lichaam. Denk daarbij aan het verbranden van spierweefsel. Dat is dus juist een onwenselijk situatie.

Natuurlijk is het niet zo dat je met vasten alles oplost. Het is wel zo dat het de kans op Alzheimer kan helpen verkleinen. Let daarbij goed op dat je het goed doet. Natuurlijk is dit geen goede methode voor mensen met diabetes. Informeer dus ook eerst bij jouw huisarts wat wijsheid is, als je ook maar enigszins twijfelt.

Recent

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

29/11/2023

Het belang van klantbeleving bij merkloyaliteit

23/11/2023

Wat te doen bij een stroomstoring

23/11/2023

Optimaliseer je sportprestaties met Technogym

14/11/2023

Hoe verras je elkaar in bed?

10/11/2023

Meer in deze categorie

Optimaliseer je sportprestaties met Technogym

|
Lifestyle

Hoe verras je elkaar in bed?

|
Lifestyle

Licor 43 toevoegen aan gerechten

|
Lifestyle

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

|
Algemeen, Lifestyle
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!