4 leuke feitjes over Zoetermeer!

03/09/2022
|
221

Kom uit het land van Michelle Dekker en Leroy Fer. Het land van Oosterheem en de Balijbrug. Zoals de titel al weggaf, dit artikel gaat over Zoetermeer! Met 125.867 inwoners en een totaaloppervlakte van 37,05 vierkante kilometer is Zoetermeer zeer zeker geen kleine gemeente. In het artikel hieronder gaan wij een paar leuke feitjes plaatsen over Zoetermeer die je misschien nog niet wist!

Het eerste teken van leven was in de 13e eeuw

De kop geeft het al aan, de vroegste bewijzen van bewoning in Zoetermeer komen uit de 13e eeuw. De Archeologische Werkgroep Zoetermeer is door middel van uitspitten erachter gekomen dat in deze periode er geleefd werd rondom de Dorpstraat!

Hoewel, de kans bestaat dat dit leven al 300 jaar eerder bestond. In en rondom Zoetermeer zijn er tekenen gevonden van veenontginning. Aan de rand van deze veenontginning is waarschijnlijk gewoon zo’n 1000 jaar geleden.

Zoetermeer doet het beter op de huizenmarkt

In Nederland wordt gemiddeld gezien in vergelijking met vorig jaar zo’n 10% minder huizen verkocht. In Zoetermeer daarentegen is het aantal verkopen op de huizenmarkt juist gestegen met 3,5%! De vraagprijs voor een huis in Zoetermeer is gestegen met 11,7%. Goed bezig Zoetermeer!

Gerelateerd nieuws  Welke vorm van ontharing is het beste?

Dichtbevolkte stad met veel auto’s

Zoetermeer heeft in vergelijking met de rest van Nederland veel personenauto’s naar oppervlakte. Waar er in Nederland gemiddeld 285 auto’s zijn per vierkante kilometer, zijn dit in Zoetermeer 1.671 auto’s per vierkante kilometer. Het verschil in aantal auto’s is direct te linken aan de bevolkingsdichtheid per vierkante kilometer in Zoetermeer. Zoetermeer is namelijk zeven keer dichter bevolkt dan het gemiddelde in Nederland. In Zoetermeer heeft 78,5% van de volwassenen een rijbewijs. Met zo’n dichtbevolkte stad raden wij iedereen aan om automaat rijles in Zoetermeer te nemen, dit is makkelijker én beter voor het milieu!

’S Werelds eerste chocoladepasta!

In 1946 kwam, door margarinefabrikant Brinkers, een nieuwe uitvinding: chocoladeboter! Tegenwoordig is het een wereldwijd fenomeen, maar destijds was dit een ongekende innovatie! Choba, wat de naam was van de chocoladeboter, was direct een hit! Maar zoals alles in het leven blijft niets zoals het ooit begon. Waar vroeger dierlijke vetten gebruikt werden, gebruikt Brinkers nu plantaardige vetten. In 2006 werd de verpakking ook veranderd van de traditionele verpakking naar een gebruiksvriendelijker kuipje.

Chocoladeboter blijft een begrip in de huishoudens van Zoetermeer, je kan het namelijk nog steeds kopen bij je lokale supermarkt!

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!