Wat je nooit moet doen tijdens een rijles

02/09/2021
|
53
rijles antwerpen

Vandaag is de dag, je eerste rijles. Om jouw rijles goed te laten verlopen willen wij je graag erbij helpen. Daarom een paar tips die je wellicht kunnen helpen bij je voorbereiding voor je eerste rijles.

Twee handen op het stuur

Je ziet het misschien wel eens vaker. Mensen rijden wel eens met één hand aan het stuur. Vaak vindt men dit fijner rijden of sommige zelfs stoer. Wij willen je dan ook benadrukken dat je dit echt niet moet doen. Je rijinstructeur zal je dit ook vast en zeker duidelijk maken op je eerste rijles. Door met beide handen aan het stuur te rijden kan je ook sneller ingrijpen als dat nodig is. Dit is met één hand stuk lastiger.

De juiste schoenen dragen

Dit klinkt misschien ook wel logisch, maar draag de juiste schoenen wanneer je op rijles gaat. We zien het nog wel eens gebeuren dat men schoenen met een hak dragen. We raden je daarom aan om schoenen met een platte onderkant te dragen. Zoals sneakers of andere normale schoenen. Door de vlakke onderkant van de zool zal het gaspedaal en de remmen beter aanvoelen. Je zal dan ook niet van het pedaal afglijden. Ook is het dragen van slippers onhandig. Je hebt hiermee minder grip en gevoel op de pedalen.

Gerelateerd nieuws  De geschikte rijschool vind u zo!

rijles antwerpen

De juiste kleding aantrekken

Je wilt natuurlijk prettige kleding aandoen bij je eerste rijles. Je wilt je zo vrij mogelijk kunnen bewegen en je natuurlijk goed voelen. Het moet ook niet in de weg gaan zitten omdat je regelmatig om je heen moet kijken.

Bang zijn om te falen

Het kan natuurlijk gebeuren dat je een fout maakt tijdens je rijles. Dit is dan ook vaak totaal niet erg. Afhankelijk van de fout natuurlijk. Je moet echter wel hier goed mee kunnen omgaan. Men ziet dat je in een lesauto zit dus zij weten dat je nog in leer bent. Probeer dus te voorkomen dat je in de stress schiet. Zodra de rijinstructeur merkt dat het niet meer gaat dan zal hij ook ingrijpen. Bij rijles Antwerpen kunnen ze je hier ook goed mee helpen. Zij staan bekend om hun goed begeleiding en uitstekende rijinstructeurs.

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Tips voor het opbouwen van een eigen website

|
Algemeen, Dienstverlening

Tips voor de beginnende natuurfotografen

|
Dienstverlening

Waarom online aanwezig zijn belangrijk is

|
Dienstverlening

Tips om je motorrijbewijs te halen in Noord-Holland

|
Dienstverlening
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!