WordPress website tips

26/08/2021
|
261
WordPress sjablonen

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je onder andere een website kunt  bouwen onderhouden. WordPress begon als een simpel blog-systeem, gelukkig kun je inmiddels met WordPress gelukkig veel meer: het is nu een uitgebreid CMS met een heel ecosysteem aan plugins en themes eromheen.

Verken huidige thema’s

Voordat je enthousiast begint met het bouwen van een eerste WordPress thema, moet je eerst een idee hebben van wat werkt en niet werkt. Dit heet ook wel de inspiratie fase, dit betekent niet dat je het werk van anderen moet overnemen. Je kan het beste eerst onderzoek doen naar diverse thema’s. Onderzoek verder hoe deze eruit zien, functioneren, reflecteren en aanpassen. Het gaat hierbij met name om de uitvoering van het thema. Er staan op WordPress sjablonen voor inspiratie.

Laat het doel je leiden

Als je een WordPress thema gaat bouwen dan kun je natuurlijk naar WordPress sjablonen kijken ter inspiratie, maar je moet altijd het einddoel voor ogen hebben. Denk aan wat je wilt bereiken met de site, waar moet de website aan voldoen? Wil je producten verkopen? Of wil je echter je merk en bedrijf goed profileren en voorzien van informatie? Dit moet je allemaal meenemen in je overweging en kan effect hebben op WordPress thema. Bepaal het doel van uw thema, en houd het gefocust - laat het niet verwateren door te veel verschillende doelen te kiezen.

Gerelateerd nieuws  Milieuvriendelijker leven

Begin met een sjabloon

Je hebt je doelen opgesteld en een goede basis opgesteld voor een sterk thema. Nu moet je beslissen of je je WordPress thema helemaal zelf van de grond gaat opbouwen of dat je een bestaand template gaat gebruiken. Beginnen met een bestaande template en uw eigen aanpassingen toevoegen is een gemakkelijke manier om te beginnen. Het gebruik van een bestaand thema framework betekent dat u toegang krijgt tot veel functionaliteit en structuur (wat belangrijk kan zijn als u geen uren wilt besteden aan het leren van de basis codering). U zult echter niet dezelfde mate van maatwerk hebben die u zou krijgen als u een WordPress thema vanaf de grond zou opbouwen. Indien u toch een website vanuit de grond wilt opbouwen, dan kunt u ook een websitebouwer in handen nemen.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!