Witte asperges grillen

14/05/2022
|
54
witte asperges grillen

Het asperge seizoen is weer begonnen. Iets waar veel mensen zich ieder jaar weer op verheugen. Asperges zijn echte seizoen groente dus wanneer het seizoen er weer is worden deze vaak door veel mensen op traditionele wijze klaargemaakt. Toch kun je asperges op heel veel verschillende manieren klaarmaken. Wist je bijvoorbeeld dat je asperges ook kunt grillen? Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, maar over het algemeen wordt dit toch altijd maar op een manier gedaan. Ben je benieuwd naar het grillen van asperges? Lees dan vooral even verder.

Grillen

Als eerste is het van belang dat je kiest welke asperges je wil grillen. Wil je witte asperges grillen of wil je groene asperges grillen? Over het algemeen is witte asperges grillen makkelijker dan groene asperges grillen. Witte asperges kun je rauw op de gril gooien. Of deze gaar worden? Jazeker. Let er wel op dat je voor het grillen de asperges schoon maakt. De schil is namelijk taai als je deze mee grilt. Haal daarom de hele schil eraf, als je tenminste gekozen hebt voor de witte asperges. Heb je gekozen voor de groene asperges? Schil dan alleen vier centimeter vanaf de onderkant.

Gerelateerd nieuws  Wel of geen koffieapparaat in je huis

Bereiden

Als eerste ga je de asperges schillen zoals altijd. Er is net gezegd hoe dat moet. Snij of breek vervolgens het onderste taaie gedeelte van de asperges af. Zet de grillpan op het vuur en doe er een klein beetje olie in. Grill de asperges aan beide zijdes even lang. Grill ze totdat ze gaar zijn. Dit kun je makkelijk controleren door met een vork in de asperges te prikken. Gaat dat makkelijk? Dan zijn de asperges gaar. Gaat dit moeilijk? Dan moeten ze nog even terug op de grill. Heb je witte asperges? Dan moet je deze ongeveer 10 minuten grillen. Heb je groene asperges? Dan moet je deze ongeveer 7 minuten grillen. Let op: hoe dikker de asperge is, hoe langer de bereiding.

Tips

Gebruik als eerste olie die verhit mag worden. Zorg ook dat de pan goed heet is voordat de asperges in de pan gaan. Wist je dat gegrilde asperges erg lekker zijn in een groene maaltijdsalade? Verwerk ze er eens in en ervaar het zelf.

witte asperges grillen

Meer blogs lezen? Lees dan over Licor 43 toevoegen aan gerechten

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Licor 43 toevoegen aan gerechten

|
Lifestyle

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

|
Algemeen, Lifestyle

Oogmake-up: tips voor brildragers

|
Lifestyle, Schoonheid

Zo ga je voorbereid de zomer in

|
Algemeen, Lifestyle
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!