Welke vorm van ontharing is het beste?

13/07/2022
|
187
ontharen

We kunnen eigenlijk al meteen met de deur in huis vallen en je vertellen dat niet één de beste vorm van ontharing is. Het ligt er echt volledig aan wat jij fijn vindt. De meest bekende vormen van ontharen zijn scheren, harsen/waxen of laseren. We leven in een wereld waar een vrouw helaas als onhygiënisch wordt beschouwd wanneer ze besluit haar haren niet weg te scheren, waar deze haren bij mannen juist staan voor mannelijkheid. We snappen dat je denkt dat dit al eeuwenoud is, maar dat is niet het geval. Het feit dat vrouwen horen te scheren is door middel van een marketing campagne in de wereld gekomen. Echter zijn het natuurlijk niet alleen de vrouwen die zich niet lekker voelen met haren op hun lichaam, ook mannen kunnen hier last van hebben. Denk bijvoorbeeld aan borsthaar of haren op de rug. Ben jij benieuwd naar de verschillende methode en hoe ze precies in elkaar zitten? Lees dan vooral verder.

Scheren

Scheren is de meest voorkomende manier van ontharen. Bij scheren worden de haren weggehaald door middel van een normaal scheermesje of een scheerapparaat. Bij scheren worden de haren oppervlakkig afgehakt bij wijze van spreken. Dit is dan ook de reden waarom de haren uiteindelijk snel terug groeien. Scheren is de meest goedkope optie, maar bij deze vorm van ontharen groeien de haren ook het snelst terug.

Harsen / waxen

Harsen of waxen is een bekende vorm van ontharing, wanneer we op vakantie gaan. Dan willen we ons vaak niet bezighouden met het bijhouden van onze benen, oksels of bikinilijn. Bij harsen blijven de haren ongeveer 2 tot 6 weken weg. Dit ligt aan een aantal factoren, of je haren snel of langzaam terug groeien. Ten eerste is je haargroei genetisch bepaald. Sommige mensen hebben nu eenmaal geluk dat ze geen snelle haargroei hebben, bij deze mensen blijven de haren dan ook vaak langer weg. De zon is ook een stimulans voor het groeien van haar. Dus ga jij bijvoorbeeld op zonvakantie, dan bestaat de kans ook dat je haren gemiddeld eerder teruggroeien. Daarbij ligt het er ook nog eens aan hoe vaak je gaat. Bij de eerste keer harsen zullen je haren iets eerder terug groeien door de verschillende groeifases van je haren. De eerste keer harsen is vaker ook het pijnlijkst. Hoe vaker je gaat harsen hoe zachter de haartjes worden en hoe minder pijn het harsen doet. Harsen heeft in dit rijtje een gemiddelde prijs.

Gerelateerd nieuws  ADO Den Haag lijkt het nieuwe Roda JC

Laseren

De laatste en waarschijnlijk ook de meest gewilde optie. Laseren zorgt ervoor, wanneer het goed gebeurt, dat de haren voor altijd wegblijven. Laseren is dan misschien wel de prijzigste optie, maar zorgt wel voor een mooi eindresultaat. Bij laseren worden de haarwortels vernietigd, waardoor ze dus ook niet meer terugkomen. De ontharingsmethode wordt in de meeste gevallen als pijnloos beschreven. Verder is laseren dus een goede manier om voor eens en altijd van je haren af te komen. Benieuwd naar meer informatie over laseren? Neem dan eens een kijkje op de website van Laserkliniek Sittard.

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!